Menü Bezárás

10 éves az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete

Ma délután kedves kötelességemnek tettem eleget, miután meghívást kaptam a Nagy-családosok Érdi Egyesületének 10 éves jubileumi ünnepségére. A Magyar Földrajzi Múzeum kertjében számos szülő és számtalan gyermek fogadott, majd a “családias” hangulatban megkezdődött rendezvényen magam is szót kaptam.

Elmondtam, hogy büszke háromunokás nagypapaként kicsit otthon érzem magam a körükben. A magyar kormányzat sokszor hangoztatott családbarát jellegének bemutatása helyett inkább egy fontos tapasztaltra hívtam fel a figyelmet. Hiába a sok támogatás, pénz, munkahely-teremtés és iskolai gondoskodás vagy bármi külső segítség, és hiába születik valahová – éppen ezen kedvezmények következményeként – sok gyerek; ha nincs meg a családban az a kötőanyag, a “cement”, ami értelmessé és értékessé teszi a gyermekvállalást és -nevelést. Meggyőződés, valamint hitbéli és nemzeti elkötelezettség híján csak lélek nélküli, megélhetési nagycsaládok jönnek létre, amelyek nem értették meg és nem örökítik tovább a gyermekvállalás szeretetét.

Ezt tapasztalhattuk meg a ’70-es évek nagy GYES-divatja után: az akkor született sok a későbbiekben gyermek nem vallotta magáénak a nagycsalád értékeit, hiányzott a “spiritusz”, a lélek a családokból (tisztelet a kivételeknek!), ezért mára a magyar népesség lélekszáma aggasztóan lecsökkent.

Itt most – és az elmúlt 10 évben – öröm volt látni, hogy vannak olyan bátor és bevállalós szülők, akik – ha lehetőségük van rá – vállalják a kihívást, és felnevelnek annyi gyermeket, amennyi adatik és amennyit tudnak hitben és szeretetben egymás nagy örömére a magyar haza javára. A magyar kormányzat ebben kívánja és tudja őket segíteni. És ha jövőre választást nyerünk, akkor az eddigi egyre bővülő családtámogatási rendszer hosszú távon kiszámítható lesz, amelyre bizalommal lehet építeni családot, nemzetet és jövőt.

(Összeállította és fotó: EZs)

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: