Menü Bezárás

A Diósdi Fidesz-KDNP képviselő-jelöltek közleménye

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság határozataiban helyt adott a Fidesz-KDNP diósdi képviselőjelöltjei fellebbezésének, és megsemmisítette Diósd Község Helyi Választási Bizottsága által hozott szeptember 27-i határozatait, melyben a helyi Bizottság elmarasztalta a képviselő-jelölteket.

Korábban a Diósdi HVB 59/2010 sz. határozatában, a Ledniczky László által, a Diósdi Helyi Választási Bizottsághoz benyújtott kifogásának, míg a 60/2010 számon, Albitz Gábor és Szabó Miklós által benyújtott kifogásnak adott helyt a Diósdi Helyi Választási Bizottság.

A Pest megyei Területi Választási Bizottság szeptember 30-án a Diósdi HVB mindkét 27-i döntését egyhangúlag megsemmisítette!

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság döntésének következtében bebizonyosodott, hogy a Helyi Választási Bizottság a döntéseivel a Vtv. több pontját megsértette. Bebizonyosodott, hogy az ország sok településéhez hasonlóan a pártjukat Diósdon sem vállaló „független” delegáltak vélhetően delegálóik politikai megrendelésére sorozatban figyelmen kívül hagyták a lefolytatott eljárás során a Vtv. rendelkezéseit, és az eljárás során sorozatban követtek el jogszabálysértéseket. Tették vélhetően mindezt azért, hogy a HVB a benyújtott kifogásoknak mindenképpen helyt adhasson, és elmarasztalhassa a diósdi Fidesz-KDNP-s képviselő-jelölteket. A HVB az eljárás során Választási tv alapelve közül megsértette az esélyegyenlőséget a jelöltek és jelölő szervezetek között,
a hivatkozott ügyekben a vonatkozó törvényi rendelkezéseket sorozatosan megszegte, a döntéseivel elmarasztalt jelölő szervezet nevében eljárt képviselő bizonyítékait sorozatban figyelmen kívül hagyta, végül egyoldalú és vélhetően elfogult, politikai indíttatású döntést hozott.

A diósdi Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei felszólítják az „olajfa koalícióként” a diósdi HVB-ben együtt szavazó „független” delegált HVB tagokat, hogy hagyjanak fel a politikai indíttatású, törvénysértő magatartásukkal, és esküjüknek megfelelően a jogszabályok betartásával, és pártatlanul bírálják el a jövőben a kifogásokat!

Diósd, Fidesz-KDNP  képviselő-jelölt csoport

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: