Menü Bezárás

A haza felemelése a tét

Polgári kampánynyitó: Magyarországnak a Fideszre és a KDNP-re van szüksége

Orbán Viktor: Még soha nem állítottunk ennyi polgármester- és képviselőjelöltet.

„A következő három héten évtizedek múlhatnak: az erős gazdaság, a munkahelyek és a biztonság megteremtése. Erre csak mi vagyunk képesek, az emberek támogatásával. Az országnak ma a Fideszre és a KDNP-re van szüksége” – jelentette ki tegnap Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Fidesz–KDNP önkormányzati kampánynyitóján. Mint mondta, a pártszövetség soha ennyi polgármester- és képviselőjelöltet nem állított még: számuk nagyobb, mint az összes többi párt jelöltjéé együttvéve.

„Magyarországot úgy lehet talpra állítani, ha mindenütt felemeljük, így Kisizsákot és Nagykanizsát, Somogysámsont és Budapestet, Kőszeget és Kalocsát. Minden kövét, gerendáját, tégláját, darabját az országnak egyszerre és ott, helyben kell felemelni, hogy talpra tudjuk állítani a hazánkat. Ez másképp nem megy” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint áprilishoz hasonlóan ezért kell az embereknek összekapaszkodniuk. Ezt az összefogást nevezte meg az önkormányzati választások tétjeként. Orbán Viktor szerint „vagy végigvisszük a változást, vagy leszakadunk, hagyjuk magunkat legyengíteni, hagyjuk, hogy akadályokat gördítsenek elénk”. Hangsúlyozta: ezt az országot a cinizmus, az irigység, az önzés döntötte le a lábáról. Nem szabad engedni, hogy ezek a tulajdonságok most megakadályozzák, hogy együtt talpra lehessen állítani Magyarországot.

Ez az időszak – így a kormányfő – nem a kételkedésé, és ha az összefogás súlyát ismét sokan átérzik az országban, belátható időn belül eljöhet a siker. Orbán Viktor úgy vélekedett, ennek alapját az új kormány és a kétharmados Fidesz-KDNP-s parlamenti többség az elmúlt száz napban lerakta. „Magyarország visszaszerezte a reményt, de nagyon messze vagyunk még attól, ahová el szeretnénk jutni” – fejtette ki a miniszterelnök. Felhívta a figyelmet, nyolc év sikertelenségétől és kudarcaitól néhány hét alatt nem lehet megszabadulni. Mint mondta, most jön a neheze, most következik az a mozdulat, amellyel a biztos alapokon talpra kell állítani az országot. Hozzáfűzte, ez példátlan erőfeszítést igénylő küzdelem lesz, a munkából mindenkinek ki kell vennie a részét.

A kormányfő arról is beszélt, tisztában van vele, hogy az elmúlt év nagy megpróbáltatásokkal telt: lezajlott az európai választási, illetve az országgyűlési kampány, árvizek, természeti katasztrófák sújtották az országot, emellett törvényalkotási rekordot is döntöttek, és az elmúlt száz kormányzati nap alatt megváltoztatták az országot. „Most pedig következik az önkormányzati kampány, így sokan fáradtságot érezhetnek. Csakhogy a munka motivál is” – tette hozzá a miniszterelnök. Ennek alátámasztására – a jelenlegi pártpolitikai helyzetre utalva – azt is elmondta, sokaknak az a benyomása, hogy csak egyetlen néppárt van, amelyre rá lehet bízni, és amely képes is vállalni az ország sorsáért viselendő felelősséget. Ez a Fidesz-KDNP – mondta, ugyanakkor felhívta a figyelmet: a sikerért a Fidesznek mindig keményen meg kellett dolgoznia, s ezért óva intett mindenkit attól, hogy a múltból vagy a felmérésekből bármilyen következtetést levonjon.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a szocialisták továbbra sem az emberek, hanem a bankok érdekeit képviselik

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a devizahitelesek megsegítésére tervezett intézkedések bejelentése kapcsán arról beszélt, természetes, hogy vita robbant ki, hiszen a bankszövetség vezetőjét a bankárok választják, így rendjén való, ha a bankárok érdekeit képviseli. Az viszont szokatlan – folytatta –, hogy a szo­cialisták is magukévá tették a bankszövetség álláspontját. „Egyszer próbálják meg, hogy az emberek érdekeit képviselik” – javasolta.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje kijelentette: Budapestnek nem világvárossá, hanem a régió versenyképes központjává kell válnia. A fővárosnak rendre és reményre van szüksége.

Magyar Hírlap

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: