Menü Bezárás

Az elsőként kivizsgálandó 10+1 nagy ügy!

Tíz plusz egy üggyel kezdené a Fidesz-KDNP, a kormányra kerülésük utáni elszámoltatást- jelentette ki Lázár János a sajtótájékoztatóján: ezek közé tartozik a BKV szétlopása, a kormányzati negyed, a sukorói kaszinóberuházás, a bábolnai földeladás, a Magyar Televízió székházának építése, a Magyar Posta székházának eladása, a ferihegyi történések – így a Malév privatizációja, majd visszaállamosítása -, a 2006. októberi 23-i események, a gazdaság adatainak meghamisítása, az állami vezetők végkielégítésének ügye, valamint az állami vezetők offshore érdekeltségeinek vizsgálata.
 • Az első a BKV-val kapcsolatos, a közlekedési vállalatot ugyanis az MSZP és az SZDSZ az eltelt nyolc évben gyakorlatilag szétlopta. Ezt követi a kormányzati negyed ügye, amellyel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) számításai és a folyamatban lévő nyomozás szerint több mint 14 milliárd forint kárt okoztak. A kormányzati negyed esetében lényegében egyetlenegy kapavágás nélkül költött el a magyar állam 14 milliárdot.
 • A harmadik ügy Sukoró, amelynek esetében szintén büntetőeljárás van folyamatban. A kaszinóberuházással összefüggésben felmerül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. menedzsmentjének felelőssége, az érintett szerződést jóváhagyó vagyongazdálkodási tanács, a Pénzügyminisztérium, illetve a pénzügyminiszter felelőssége, valamint azoké is, akik a kormányzatban jóváhagyták a beruházás kiemelt státuszát.
 • A törvényeket súlyosan megsértve és kijátszva döntött a nemzeti földalapkezelő több mint 200 hektárnyi bábolnai állami föld sorsáról.
 • A Magyar Televízió székházának építése, különleges figyelmet érdemlő módja a közvagyon szétlopásának és az állam megkárosításának.
 • A postaszékház eladásával kapcsolatban az ÁSZ megállapította, hogy célszerűtlen volt az értékesítés.
 • Szeretnénk tisztázni, mi történt az elmúlt nyolc évben Ferihegyen: hogyan privatizálták a Budapest Airportot és a Malévot, majd hogyan államosították vissza az utóbbit.
 • A nyolcadik ügyben arra keresnénk választ, mi történt 2006. október 23-án Budapesten: hogyan lehetett az, hogy a magyar rendőrség rátámadt a békés tüntetőkre. Szeretnék név szerint tisztázni azt is, hogy ki mire adott utasítást a televízió-székház ostrománál és október 23-án a fővárosban a magyar rendőröknek. Szeretnék a rendőri vezetők felelősségét személyre lebontva tisztázni és megállapítani.
 • A kilencedik ügy kérdése az, hogy lehet-e Magyarország könyveit és mérlegeit következmények nélkül meghamisítani, és megtéveszteni az Európai Uniót, illetve Brüsszelt.
 • A következő az állami vezetők végkielégítése. Elsősorban a MÁV-nál és a Magyar Villamos Műveknél kifizetett végkielégítéseket kell kivizsgálni.
 • A plusz egy az állami vezetők offshore érdekeltségeinek vizsgálata. Vajon milyen társadalmi következményekkel jár az Magyarországon, hogy a magyar állam képviselői nyíltan nem jogkövető, hanem adócsaló, adóelkerülő magatartást tanúsítanak?
 • Tisztázandó, hogy Bajnai Gordon miniszterelnöknek milyen offshore érdekeltségei vannak, és milyen kapcsolata volt hivatala alatt offshore cégekkel a pénzügyminiszternek.
 • Rendkívül súlyos Simor András jegybankelnök offshore érdekeltsége is. Azt is szeretnénk tisztázni, hogy a villamos műveknél az offshore cégek égisze alatt mi zajlott.
 • Azért ezeket az ügyeket választottuk először, mert kivétel nélkül szimbolikusak.
 • A következő parlamenti pártoknak meg kell akadályozniuk, hogy az ügyekben érintett politikusok a mentelmi jog mögé bújva ússzák meg a felelősségre vonást.
 • Magyarországon a közbizalom helyreállításának a mentelmi jog újraszabályozása lesz az egyik sarkalatos pontja a politikusok felelősségvállalását illetően. A mentelmi jog újragondolása húsz év után aktuális Magyarországon.
 • Annak, hogy Magyarország társadalmi, gazdasági, morális csődben és káoszban van, az az oka, hogy létezik egy olyan csoport, amelynek tagjai a törvények fölé helyezték magukat az elmúlt időszakban: ők az ország választott tisztségviselői.
 • A lakosság által elszenvedett megszorításokkal visító ellentétben áll az a lopás és korrupciós hullám, amely kezdettől fogva végigkíséri az MSZP és az SZDSZ kormányzását. A jövő nem kezdődik el anélkül, hogy az elmúlt nyolc év kormányzásáért a szocialistákat és a szabad demokratákat ne számoltatnánk el.
 • Az elszámoltatásnak alkotmányos és törvényes keretek között kell zajlania, és nem jelenthet leszámolást. Ha kormányra kerülünk, azzal kezdjük az elszámoltatást, hogy minden adatot és információt nyilvánosságra hozunk.

 

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: