Menü Bezárás

Bemutatták az épülő Tárnoki Tipegő Bölcsődét

A bölcsődeépítés "célközönsége"Még egy vélhetően leendő bölcsődés is részt vett azon a rendezvényen a Polgármesteri Hivatalban, amelyen bemutatták Tárnok új, épülő bölcsődéjét. A vendégek között ott volt Aradszki András országgyűlési képviselő, Sóskút és Diósd polgármestere, a képviselő-testület tagjai, az intézményvezetők és a tárnoki civil szervezetek képviselői is.

Szolnoki Gábor polgármester köszöntőjében elmondta, mely számok jellemzik a beruházást:

„Tárnok Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv  Közép-Magyarországi Operatív Program keretén belül meghirdetett KMOP-4.5.2-11  kódszámú pályázati felhívás keretén belül. A KMOP-4.5.2-11-2012-0025 azonosító számú pályázat keretében 149.984.516,- Ft támogatást nyert 89,995293 százalékos támogatási intenzitás mellett, melyet a község első bölcsődéje építésére fordítja.”

A polgármester hangsúlyozta, hogy Tárnok különleges helyet foglal el az országban. A telepüklés életének egyik legnagyobb öröme a magas gyermekszületési szám, s egyben az önkormányzat legnagyobb feladata, hogy a gyerekek számára megfelelő mennyiségű és minőségű férőhelyet biztosítson a különböző intézményeiben.

Szolnoki Gábor polgármesterSzolnoki Gábor: „Az elmúlt években az Otthon Tárnokon Választási Szövetség programjának megfelelően folyamatosan tudtuk emelni az óvodai férőhelyek számát, így ma már a közel 100-zal több helyre minden jelentkező kisgyermeket fel tudunk venni. Emellett a kisebbeknek kialakítottuk egy családi napközit, és ennek a sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan már bölcsődénk is lesz. A beruházásról pedig elmondhatjuk, hogy évtizedek óta az első tanácsi/önkormányzati zöldmezős beruházás. Így azok a tárnoki családanyák, akik nem akarnak három évig otthon ülni, nyugodt szívvel igénybe vehetik a Gyed extrát, mert lesz hova vinni a gyermeküket.”

Aradszki András országgyűlési képviselőA polgármester után Aradszki András arról beszélt, hogy a Gyed exrta bevezetése és a kormányzat elmúlt 4 évben hozott több más intézkedése – családi adókedvezmény, munkahelyteremtés stb. – azért született meg, mert ezekkel volt megállítható a népesség fogyása. Olyan ütemben csökkent ugyanis a születések száma, hogy az előrejelzések szerint 2050-re már csak nyolcmillió magyar élt volna hazánkban. Egyelőre a folyamat még nem fordult vissza, de legalább már stagnál a népességszám, vagyis születik annyi gyermek, mint ahányan meghalnak egy-egy évben. Az országgyűlési képviselő gratulált azért is, mert a 10 000 lakosúnál kisebb településeknek nem kötelező bölcsődét fenntartani, Tárnok mégis azt épít. Reményét fejezte ki, hogy mielőbb azt ünnepelhetjük, hogy az intézményt birtokba vették a gyerekek.

Forrás: tarnokhir.hu

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: