Köszöntő » Események, hírek » család

család

Születéstől felnőttkorig – konferencia Törökbálinton

2018. április 20.

A Szülők Fóruma Egyesület, az Érdi Tankerületi Központ, az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola, a Segítőkéz Szolgálat, a Szérűskert Bölcsőde és a Bálint Márton Általános és Középiskola szervezésében tartották meg ma tizenharmadik alkalommal a “Születéstől felnőttkorig” című szakmai konferenciát, amelynek fővédnökségét már korábban elfogadtam. A reggel elhangzott köszöntő beszédem az alábbiakban olvasható:

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntőt mond a Születéstől Felnőttkorig c. konferencián Törökbálinton 2018. április 20-án

Az első szó a köszöneté, amiért felkértek e nemes célú és témájú konferencia fővédnökének. Nem csak azért nagy a megtiszteltetés, mert immár magam is a negyedik unoka fogadására készülök, hanem azért is, mert Magyarország Kormányának egyik prioritást élvező témája a házasság és a családok védelme és támogatása. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy Magyarország és a nemzet legnagyobb problémája és a ránk leselkedő legnagyobb veszély a népesség csökkenése. Óvatos örömmel mondhatom, hogy az utóbbi években – a keresztény-nemzeti kormány intézkedéseinek köszönhetően – még nem nagy arányú, de határozott javulás tapasztalható ezen a téren.

A mai konferencia programját végignézve örömmel láttam, hogy a születés utáni feladatok és esetleges problémák mellett külön szó lesz a magzati fejlődés fontosságáról is. Kereszténydemokrataként, de hívő katolikusként sem mondhatok mást, mint hogy meggyőződésem szerint az emberi élet a fogantatással kezdődik. Ezért az embrionális, illetve a magzati állapotában lévő „kis embert” az élet minden területén ugyanolyan jogok – és ezért ugyanolyan figyelem és törődés – illetik meg, mint a megszületett embert. (Ezt az igazságot próbáljuk a nagypolitikában is érvényre juttatni.)

__________________________________________

Tovább »

Országjáró fórum Diósdon Fónagy János államtitkárral

2018. március 21.

Teltházas fórumon ajánlotta a választók bizalmába Aradszki Andrást, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjét, a választási körzet jelenlegi képviselőjét Fónyagy János parlamenti államtitkár  Diósdon március 21-én.

A Fidesz-frakció szóvivője a bevándorlás veszélyeire hívta fel hallgatósága figyelmét. Azt mondta, hazánkat folyamatosan rengeteg vád éri az európai politikai porondon különböző nemzetek politikusai részéről az „idegengyűlölet” miatt. A migránsválság csak tetézte ezt a helyzetet. – Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a magyarság mindig befogadó nemzet volt a történelem folyamán. A vendégszeretettel azonban lehet élni és visszaélni. A nyelvpolitikai küzdőtéren is érdekes folyamatok zajlottak le. Korábban a médiában menekülteket emlegettek. Rendkívül fontos kiemelnünk, hogy menekültnek csak az tekinthető, aki valami elől okkal, alappal menekül. Aki az adott ország büntetőjogi hatalma és a jogos felelősségre vonás alól akar megszabadulni, azt nem illeti meg ezen jogállás. Biztonságos harmadik országból származók nem tekinthetők jogilag menekültnek. Különböztessük tehát fogalmilag meg az illegális migránsokat!

Fónagy János azt mondta: a választások tétje, hogy megmarad-e Magyarország az erőltetett bevándorlás elleni küzdelem bástyájának. Tovább »

Mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál

2017. október 31.

Többet spóroltak a családok a rezsicsökkentéssel, mint amennyi extraprofitot vittek ki a multinacionális közműszolgáltatók
Budapest, 2017. október 31., kedd (MTI)

Amióta huszonöt százalékkal csökkentette a kormány a gáz, az áram és a távhő árát, a magyar családok évente átlagosan 170 ezer forintot takarítottak meg a rezsicsökkentéseknek köszönhetően, összesen pedig mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál 2013 eleje óta. Ez az összeg nagyobb annál a nagyjából 1000 milliárd forintnál, amit a multinacionális közműszolgáltató társaságok 2010 előtt extraprofitként összesen kivittek az országból – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján.


Tovább »

“A bolsevistáknak nem szabad hinni” – a forradalom kitörésére emlékeztünk

2017. október 23.

A nemzeti ünnepen délelőtt 11 órakor emlékeztünk 1956 eseményeire Érden, a rossz idő miatt a művelődési ház aulájában, ahol ünnepi beszédet mondtam. A rendezvény végén elhelyeztük koszurúinkat a főtéren lévő 1956-os emlékműnél.
Délután a KDNP Pest Megyei Választmányának elnökeként Kartalon ünnepeltem, a helyi önkormányzat meghívására. Ünnepi megemlékezésem ott is elhangzott.

(A beszéd az alábbiakban olvasható.)
__________________________________________________________

Ünnepi beszéd az érdi Szepes Gyula Művelődési Házban 2017. október 23-án

Van, ami soha nem változik, mert nem változhat. Mi, magyarok, a szabadság népe vagyunk. Hiszünk az igazunkban, és megküzdünk érte. Megküzdöttünk Szent István és Szent László korában, megküzdöttünk a Hunyadiak vezetése alatt, 1456-ban, megküzdöttünk Rákóczi oldalán, megküzdöttünk a polgári szabadságharc alatt, és megküzdöttünk 1956-ban is.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

1, Ezer évünkre visszatekintve nem tagadható, hogy mi, magyarok soha nem riadtunk vissza a kihívásoktól, még a reménytelennek tűnő helyzetekben sem. Ügyes taktikákkal és okos hadműveletekkel igen sokszor legyőztük az ellenséget, ahogyan például Hunyadi tette számos alkalommal a többszörös túlerőben lévő muszlim török sereg ellenében.

Azután ismétlődött ez 1849-ben is, főként Erdély és Székelyföld havasainak völgyeiben, ahol a magyar virtus számos alkalommal győzte le a megszálló szándékkal érkező idegen túlerőt. A Hargita magaslatain és a Kárpátok bércein ma is számos emlékmű hirdeti dicsőségüket. Az I. világháború végén ugyanilyen hősiességgel védték honvédeink a történelmi Magyarország ezeréves határait a Kisantant beözönlő megszállóival szemben.

1956 októberében ez a maroknyi magyarság az emberileg reménytelen ellenállást választotta, és a hatalmas szovjet birodalommal szemben felvette a fegyveres harcot. Azért, mert mi, magyarok, a szabadság népe vagyunk. Hiszünk az igazunkban, és megküzdünk érte. Akkor is, ha emberileg reménytelen, és akkor is, ha közel s távol mindenki azt mondja nekünk, hogy felesleges. – Ezért áll még Magyarország, és ezért ünnepelhetjük mi is itt, 2017 októberében a magyar szabadságot.

2, Mi is történt hazánkban 1945 után? Mi vezetett 1956-hoz? Engedjenek meg egy gyors helyzetképet! Tovább »

A Sátán ellen küzdeni keresztény kötelesség

2017. október 9.

Ma felszólaltam az Országgyűlés plenáris ülésén napirend előtt Soros-ügyben. Az elhangzott felszólalás itt olvasható:
___________________________________________________________

Elnök úr,
tisztelt Ház!

»Európa ismét reményre lel, ha intézményeinek középpontjában az ember áll. (…) Az „ember” központi szerepének kijelentése a családi légkör megtalálását is jelenti, amelyben mindenki a saját képességei és adottságai szerint hozzájárul a közös otthonhoz. Érdemes szem előtt tartani, hogy Európa egy népekből álló család, és – mint minden jó családban – eltérők az érzékeny pontok, de mindenki az összefogás mértéke szerint képes növekedni. Az Európai Unió különbözőségek egységeként és különbözőségekben való egységként születik.

Következésképpen az egyediségeken nem kell meglepődni, és azt sem szabad gondolni, hogy az egységet az egyformasággal kell fenntartani. (…) Mindenki közösbe adja saját erőforrásait és képességeit. Ma az Európai Uniónak azon érzés újbóli felfedezésére van szüksége, hogy mindenekelőtt személyek és népek „közösségét” jelenti. (…) Az alapító atyák arra az összhangra törekedtek, amelyben az egész jelen van minden egyes részben, a részek pedig – mindegyik a maga jellegzetességével – jelen vannak az egészben.«

Fotó: archív

Amit eddig elmondtam, nem az Európai Parlament néppárti képviselőinek egyikének szavai, nem is valamely konzervatív párt állásfoglalása, még csak nem is saját elmém briliáns szüleménye, hanem abból a beszédből való gondolatok, amelyet március 24-én, az Angyali Üdvözlet ünnepének előestéjén az Európai Unió államainak és központi intézményeinek vezetőihez intézett Ferenc pápa a római szerződések aláírásának 60. évfordulóján. – Ezért kérem kerítésbontásra készülő ellenfeleinket, hogy ne takarózzanak Ferenc pápával!

Ajánlom Soros György és elv-társai figyelmébe, ismételve a lényegi mondanivalót:

– Európa egy népekből álló család;
– Az Európai Unió különbözőségek egységeként és különbözőségekben való egységként születik;
– az egyediségeken nem kell meglepődni, és azt sem szabad gondolni, hogy az egységet az egyformasággal kell fenntartani;
– mindenki közösbe adja saját erőforrásait és képességeit;
– az egész jelen van minden egyes részben, a részek pedig – mindegyik a maga jellegzetességével – jelen vannak az egészben…

Európa tehát – a pápa szerint is – egy nagy család, saját jellegzetességekkel, egyediségekkel, értékekkel. A családfő felelőssége pedig nem az, hogy éjszakára nyitva hagyja a kaput és a bejárati ajtót, majd pedig ha jön a betörők hada, akkor még az ablakokat is kinyissa – végül pedig megelégedetten hirdesse, hogy mennyivel boldogabb és sokszínűbb lett így a család. (Ahogy egy német zöld-politikus hölgy mondta: „Németország kevésbé lenne izgalmas migránsok nélkül.”) Tovább »

10 éves az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete

2017. szeptember 9.

Ma délután kedves kötelességemnek tettem eleget, miután meghívást kaptam a Nagy-családosok Érdi Egyesületének 10 éves jubileumi ünnepségére. A Magyar Földrajzi Múzeum kertjében számos szülő és számtalan gyermek fogadott, majd a “családias” hangulatban megkezdődött rendezvényen magam is szót kaptam.

Elmondtam, hogy büszke háromunokás nagypapaként kicsit otthon érzem magam a körükben. A magyar kormányzat sokszor hangoztatott családbarát jellegének bemutatása helyett inkább egy fontos tapasztaltra hívtam fel a figyelmet. Hiába a sok támogatás, pénz, munkahely-teremtés és iskolai gondoskodás vagy bármi külső segítség, és hiába születik valahová – éppen ezen kedvezmények következményeként – sok gyerek; ha nincs meg a családban az a kötőanyag, a “cement”, ami értelmessé és értékessé teszi a gyermekvállalást és -nevelést. Meggyőződés, valamint hitbéli és nemzeti elkötelezettség híján csak lélek nélküli, megélhetési nagycsaládok jönnek létre, amelyek nem értették meg és nem örökítik tovább a gyermekvállalás szeretetét. Tovább »

MÁJUS ELSŐ VASÁRNAPJÁN ISTEN ÉLTESSEN MINDEN ÉDESANYÁT!

2017. május 7.

Babaköszöntő a NOE közösségével

2017. május 6.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének meghívására ma együtt ünnepeltük a tavaly született babákat Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, Novák Katalin államtitkár asszony és Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnökének társaságában.

Köszöntőmben hangsúlyoztam a család és a gyermekek társadalomra gyakorolt igen fontos hatásait. Alapvető igazság, hogy a család előbb volt mint az állam vagy bármely más közösség, ezért a családok különleges bánásmódot érdemelnek. A család, amely évezredek óta apából, anyából és gyerekekből áll, a Jóisten adománya, és az Ő kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket. A politikusoknak az a dolguk, hogy beemeljék a családot a közgondolkodásba és a közbeszédbe, valamint segítsék és boldogabbá tegyék a családok életét. Hozzátette, az elmúlt hét év kormányzásának is a “gyümölcse”, hogy nő a házasságkötések és a születések száma, ezzel párhuzamosan pedig kevesebb a válás és az abortusz.

Köszönöm a nagyszerű, felemelő élményt!

Hároméves a gyed-extra. A szocialisták eltörölnék

2017. január 13.

 Immár harmadik évébe lép a gyed-extra. A program 2014-es bevezetése óta az eredmények már látványosak: nagyot nőtt a kisgyermekes családok mozgástere és a jövedelme, több pénz marad kisgyermekes családoknál és több anyuka tud gyermeknevelés mellett munkát vállalni. Magyarország erősödik, és szeretnénk, ha ezt a kisgyermekes családok különösen éreznénk a saját életükben.
 A gyed-extra négy tipikus élethelyzetben jelent nagy segítséget, a feltételeket évről évre igyekeztünk kedvezőbbé tenni, hogy minél többen tudják igénybe venni. 2017-ben a minimálbéremelésnek köszönhetően nőtt a GYED maximális összege is, ez most 178 500 forint. 2016-ban 70 ezren vették igénybe a gyed-extra valamely formáját. (Novák Katalin államtitkár)

 A gyed-extra lehetővé tett olyan dolgokat, amelyet a balliberálisok családpolitikája egyenesen tiltott és büntetett. A szocialisták nem csak elvették az édesanyáktól a 3 éves gyest és családi adókedvezményt, de a gyes és a gyes szabályaival egyenesen tiltották a gyermeknevelés melletti munkavégzést. Vagy fizetést, vagy gyedet kapott a kismama. Ezzel iszonyatosan nehéz választás el állították a családalapítókat, hiszen ha gyermeket vállaltak, azzal gyakorlatilag kiesett egy egész jövedelem, ezzel elszegényedett a család, esélytelenné vált az otthonteremtés. Ha pedig egy család mindezek ellenére bevállalta a gyermeket, a gyes és a gyed után nagyon sokan nem tudtak visszamenni dolgozni, illetve nem tudtak elhelyezkedni, mert a munkaadók egyáltalán nem voltak érdekeltek abban, hogy egy kisgyermekes édesanyát foglalkoztassanak. Emiatt a nők, a kisgyermekes édesanyák munkanélkülisége magas volt, ami csak tovább nehezítette a gyermekes családok életét.
 A baloldal büntette azt is, hogy ha egy család két kisgyermeket vállalt, hiszen ha egy gyed alatt egy másik baba született, akkor emiatt az anyuka elveszítette az első gyermek után járó ellátást. Az MSZP, méghozzá a szocialisták nőtagozatának vezetője /GURMAI ZITA/ a 2014-es választási kampányban elárulta, hogy ha az MSZP kormányra kerülne, eltörölné a gyed-extrát. (Selmeczi Gabriella)

Lassult a természetes fogyás az év első négy hónapjában

2014. június 24.

Család 04Az év első négy hónapjában 2,9 százalékkal több gyerek született, mint egy évvel ezelőtt, és 3,7 százalékkal kevesebben haltak meg, mint tavaly az év azonos időszakában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előzetes adatok szerint 804 gyermekkel több jött a világra, összesen 28 318 gyermek született 2014 áprilisáig. Februárban csökkent – kevéssel több mint egy százalékkal – az előző év szintje alá a születésszám, ám a többi hónap átlaga így is pozitív. Tovább »

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára