Köszöntő » Események, hírek » Érdi Járás

Érdi Járás

Születéstől felnőttkorig – konferencia Törökbálinton

2018. április 20.

A Szülők Fóruma Egyesület, az Érdi Tankerületi Központ, az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola, a Segítőkéz Szolgálat, a Szérűskert Bölcsőde és a Bálint Márton Általános és Középiskola szervezésében tartották meg ma tizenharmadik alkalommal a "Születéstől felnőttkorig" című szakmai konferencát, amelynek fővédnökségét már korábban elfogadtam. A reggel elhangzott köszöntő beszédem az alábbiakban olvasható:

__________________________________________

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntőt mond a Születéstől Felnőttkorig c. konferencián Törökbálinton 2018. április 20-án

Az első szó a köszöneté, amiért felkértek e nemes célú és témájú konferencia fővédnökének. Nem csak azért nagy a megtiszteltetés, mert immár magam is a negyedik unoka fogadására készülök, hanem azért is, mert Magyarország Kormányának egyik prioritást élvező témája a házasság és a családok védelme és támogatása. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy Magyarország és a nemzet legnagyobb problémája és a ránk leselkedő legnagyobb veszély a népesség csökkenése. Óvatos örömmel mondhatom, hogy az utóbbi években – a keresztény-nemzeti kormány intézkedéseinek köszönhetően – még nem nagy arányú, de határozott javulás tapasztalható ezen a téren.

A mai konferencia programját végignézve örömmel láttam, hogy a születés utáni feladatok és esetleges problémák mellett külön szó lesz a magzati fejlődés fontosságáról is. Kereszténydemokrataként, de hívő katolikusként sem mondhatok mást, mint hogy meggyőződésem szerint az emberi élet a fogantatással kezdődik. Ezért az embrionális, illetve a magzati állapotában lévő „kis embert” az élet minden területén ugyanolyan jogok – és ezért ugyanolyan figyelem és törődés – illetik meg, mint a megszületett embert. (Ezt az igazságot próbáljuk a nagypolitikában is érvényre juttatni.)

Tovább »

Kormányablakot nyitottunk Diósdon

2018. március 26.

Ma délelőtt ünnepélyesen megnyitottuk az új diósdi kormányablakot, amelynek átadásán jelen volt dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott és Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára is.

Magam részéről a következőket mondtam:

_________________________________

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a diósdi kormányablak átadásán 2018. március 26-án

Amióta Érden, a járási központban megnyílt a kormányablak, egyre nagyobb lett az igény arra, hogy a mintegy 130 ezer lakost számláló járásban ne csak egy, hanem több helyen, lehetőség szerint több településen is alakítsunk ki hasonló intézményeket, tehermentesítve ezzel az Érden dolgozó alkalmazottakat.

A több helyszín közül elsőként most a diósdi kormányablakot nyitjuk meg, hiszen innen is sokszor nehézkes az Érdre utazás, a munka utáni távoli ügyintézés és az esténként gyakorivá vált sorban állás.

Diósd előző vezetésével, Spéth Géza polgármestersége idején vetődött fel annak szükségessége, hogy az Érdi Járási Hivatal irodát nyisson Diósdon, ami 2012-ben meg is történt, már akkor kilátásba helyezve egy kormányablak megnyitását. Diósd országgyűlési képviselőjeként fontosnak tartottam, hogy az ügy előre mozduljon, ezért kezzdettől tevékenyen támogattam a helyi vezetés kérését egy saját kormányablak kialakítására vonatkozóan. Tovább »

Jó ütemben halad Érd a Modern Városok Programjával

2018. február 7.

A Modern Városok Programban tizenhárom érdi fejlesztés valósul meg, amelyek forrásigénye meghaladja a 66 milliárd forintot. Ebből az összegből 42 milliárd megérkezett Érdre; ahogy a projektek kivitelezése zajlik, úgy történik a kifizetés is – hangzott el a mai sajtótájékoztatón, amit Simon Róbert Balázs államtitkár, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester tartott, a MVP fejlesztéseihez kapcsolódó országjárás érdi állomásán, a Fácán közi épülő óvodában. Mint elhangzott, hamarosan több érdi fejlesztés is lezárul: ezek egyike a Fácán óvoda, míg az új rendőrség átadását március 26-ára tervezik.

A Modern Városok Program (MVP) fejlesztéseihez kapcsolódó országjárás során Érdre érkezett szerdán Simon Róbert Balázs államtitkár, hogy tájékozódjon a programnak köszönhetően megvalósult, illetve elindított fejlesztésekről. A politikus ellátogatott a 95 százalékban már elkészült Fácán közi óvodába is, ami szintén a MVP forrásaiból épül. Tovább »

Állami tisztségviselőkkel találkoztam

2018. január 26.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő állami tisztségviselőkkel beszélget az Érdi Vigadóban 2018. január 26-án

Ma munkaebéd keretében találkoztam az Érdi Járási Hivatal állami tisztségviselőivel. Röviden átbeszéltük Érd és a járás folyamatban lévő és tervezett ügyeit, eseményeit. A találkozó – jellegénél fogva – alkalmat adott a baráti és szakmai beszélgetésre egyaránt. Ennek köszönhetően olyan témák és részletek is szóba kerültek, amelyek egy hivatalos fórumon nem-igen jöttek volna elő.

Terveim között szerepel az ilyen jellegű eszmecserék folytatása a társadalmi élet további fontos csoport-jaival is.

Köszönöm a szervezőknek és a megjelenteknek ezt a szükséges és valóban hasznos találkozót!

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő állami tisztségviselőkkel beszélget az Érdi Vigadóban 2018. január 26-án

Sajtótájékoztató a megújuló Törökbálinti Tüdőgondozóról

2018. január 25.

Budapest és Pest megye történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztési programja indult el 2017-ben, és valósul meg 2017-2026 között.

2010 után a rendszerváltás óta a legnagyobb, több mint 500 milliárdos fejlesztést hajtottuk végre az egészségügyben, melynek keretében országszerte épültek, illetve újultak meg a kórházak, rendelők. A legnagyobb volumenű fejlesztések az úgynevezett konvergencia régiókban – vagyis Budapesten és Pest megyén kívül – zajlottak.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő az Egészséges Budapestért program keretében megújuló Törökbálinti Tüdőgondóban tartott sajtótájékoztatón 2018. január 25-én

A fővárosi és Pest megyei intézményhálózat, országos intézetek, kórházak és szakrendelők, több mint 4 millió embert látnak el. A budapesti és Pest megyei emberek is megérdemlik, hogy megújult intézményekben gyógyulhassanak. Éppen ezért a Kormány úgy döntött, hogy az ország legnagyobb népességű területén koncentráltan történjen fejlesztés, amely kiterjed az infrastruktúra és az eszközállomány megújítására is.

A kormány 2017-2026 között várhatóan több száz milliárdos fejlesztést hajt végre az egész országot kiszolgáló országos gyógyintézetekben, valamint a fővárost és a közép-magyarországi régiót kiszolgáló kórházakban és szakrendelőkben. Három centrumkórház jön létre a fővárosban, és további összesen 25 társkórházban, illetve a térségi járóbeteg-szakrendelők esetében valósul meg fejlesztés. Teljesen új centrumkórházként, várhatóan 2025-re megépül az új dél-budai centrumkórház is. Tovább »

MEGHÍVÓ

2017. október 4.

Letettük az új városháza alapkövét

2017. augusztus 10.

Alapkőletétellel kezdődött meg kedden Törökbálint új városközpontjának építése, a háromhektáros terület fejlesztésének első ütemében 1,2 milliárd forintos, önerőből megvalósuló beruházással új városházát építenek. Aradszki András, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője az alapkőletétel és a kivitelezői szerződés aláírása előtt kijelentette: „Törökbálint érett várossá vált, de mindeddig hiányzott az ezt megjelenítő önálló városháza”.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő – fotó: Váli Miklós (KDNP)A kereszténydemokrata politikus szerint a beruházás révén Törökbálint lesz az egyik legélhetőbb település Magyarországon.

Elek Sándor (Fidesz-KDNP), a Pest megyei város polgármestere az MTI-nek elmondta, az új városházán az önkormányzaton kívül kormányablak, a városgondnokság, valamint a Magyar Posta kirendeltsége kap helyet. A fejlesztés egyik előnye, hogy a törökbálinti lakosoknak számos ügy intézéséhez már nem kell majd az érdi járási hivatalba utazniuk – tette hozzá. Tovább »

Összefoglaló a májusi sajtótájékoztatóról

2017. május 6.

Nagyon fontos eseménye volt a magyar közéletnek, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter benyújtotta a 2018-es költségvetés tervezetét – hangsúlyozta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Aradszki András. Az energiaügyért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) kiemelte: a munka, család és a biztonság költségvetése lesz.

A költségvetés újabb lépéseket tesz a teljes foglalkoztatottság irányában, támogatást ad a családoknak, és erősítjük az ország biztonságát – mondta érdi sajtótájékoztatóján Aradszki András, hozzátéve: tovább kell csökkenteni a munkát terhelő adókat. Tovább »

MEGHÍVÓ

2016. november 21.

kesz-erd-plakat-161130

Zászlóavatás Törökbálinton

2014. május 4.

DSC02801DSC02813Ma, Szent Flóriánnak, a város védőszentjének napján déli 12 órakor felavatták Törökbálinton a Városszépítő Egyesület által állított zászlórudat, amelyre állandó jelleggel felvonták a település zászlaját.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, aki az édesanyák köszöntését követően arról beszélt, hogy milyen közösségmegtartó ereje van egy zászlónak és az azt kifejező szolidaritásnak, lokálpatriotizmusnak – a hazaszeretetnek.

E.Zs.

 

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára