Köszöntő » Események, hírek » Események, hírek

Események, hírek

Türkmenisztánban tárgyal az államtitkár

2017. november 29.

Az energetikai beruházások világméretű ösztönzésére van szükség
2017. november 29. 10:54 – NFM

A szükséges energiainfrastruktúra létrehozása elengedhetetlen előfeltétele a külső gázellátási források összekapcsolhatóságának, diverzifikációjának és versenyképességének – mondta a magyar delegáció vezetőjeként Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Charta 28. miniszteri konferenciáján, a türkmenisztáni Asgabatban, 2017. november 29-én.

A kétnapos miniszteri szintű találkozón a fenntartható energiafelhasználást és a szállítási útvonalak diverzifikációját támogató beruházások élénkítéséről folytattak eszmecserét a résztvevők.

Aradszki András felszólalásában a legfontosabb kérdésként említette, miként tudják a nemzeti kormányok elősegíteni, hogy az energetikai beruházások a nemzeti céloknak és a piaci elvárásoknak is megfeleljenek. Szavai szerint elsősorban koherens nemzeti politikai keretre van szükség, tekintettel a gazdasági, környezeti és fogyasztói érdekek védelmére. Hozzátette: Magyarország álláspontja szerint a tiszta energiaforrások – köztük az atomenergia és a megújuló energia – részarányának növelése hatékony eszköz a gazdasági, társadalmi és politikai törekvések, továbbá az európai uniós és nemzetközi éghajlatvédelmi célok eléréséhez. Tovább »

Helytörténeti könyvek bemutatója Sóskúton

2017. november 22.

Sóskútról szóló helytörténeti könyvet és egy, a községről szóló fotóalbumot jelentetett meg a sóskúti önkormányzat. Ebből az alkalomból mondtam én is néhány gondolatot a könyvbemutatón ma délután:
_________________________________

„Ment-e a könyvek által a világ elébb?” – kérdezte már 1844-ben nagy költőnk, Vörösmarty Mihály is a Gondolatok a könyvtárban című, méltán híres versében.

Ma, amikor egyes önjelölt helyzetelemzők azt próbálják velünk elhitetni, hogy a nyomtatott sajtó és az illatos, kézbe vehető, lapozgatható és olykor félretehető könyv ideje lejárt, és holnaptól már csak a digitális világban kereshetjük majd az olvasnivalót – akkor azt látjuk, hogy vannak még olyan emberek, általában konzervatív, jó honpolgárok, akik fogják magukat, és újabb és újabb könyveket írnak, állítanak össze és adnak ki.

Helytörténeti könyvek bemutatója Sóskúton 2017. november 22-én

Mert bizonyos, hogy kell némi hagyománytisztelet és szubjektív romantika a könyv szeretetéhez. Ez pedig sokszor együtt jár a történelem, a múlt, a haza és a lakóhely szeretetével is, amely aztán arra késztetheti az embert, hogy megörökítse környezete, szűkebb vagy tágabb pátriája történelmét és jelenét. Így születnek meg a helytörténeti művek és a fotóalbumok.

Most két ilyen könyv bemutatásán vehetünk részt. Tovább »

Energetikai felújítások egyes érdi óvodákban

2017. november 22.

Ma délelőtt hivatalosan is használatba adtuk az érdi Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvodája és a Kincses Óvoda, valamint az Apró Falva Bölcsőde energetikailag felújított épületeit. Mindezt sajtótájékoztató keretében tettük Érd polgármesterével.

Érd a Modern Városok Program keretében ismét nagy lépést tett előre. Mint tudjuk, Magyarország Kormányának támogatásával Érd Megyei Jogú Város történetének legnagyobb fejlesztési programjába kezdett, ennek keretében pedig számos beruházás indult már meg, illetve áll megkezdés előtt. Ennek a folyamatnak része a Szivárvány és a Kincses Óvoda, valamint az Apró Falva Bölcsőde energetikai felújításának befejezése, és a felújított intézmények mai átadása is, amin örömmel vettem részt.

Sajtótájékoztató az óvodák energetikai felújításáról T. Mészáros Andrással, Érd Megyei Jogú Város polgármesterével Érden, 2017. november 22-én

Tovább »

Keresztény Zenei Fesztivál Isaszegen

2017. november 18.

Az isaszegi kereszténydemokraták az adventre való lelki készület jegyében szerveztek egyházi énekek és zenék felvonultatásával tartott fesztivált ma délután a Dózsa György Művelődési Otthonban. A KDNP Pest megyei elnökeként dr. Aradszki András országgyűlési képviselő vállalta a fővédnökséget.

A fesztivál megnyitásaként rövid köszöntőt mondott, amely az alábbiakban olvasható:

_________________________________

Tisztelt Szervezők,
kedves Barátaim!

Az első szó a köszöneté, ami azokat illeti, akik megálmodták, létrehozták és megszervezték ezt a mai, csodálatosnak ígérkező délutánt, és engem is meghívtak. Nagyon jó gondolat, hogy advent közeledtével ráhangoljuk lelkünket a karácsonyi készületre, hiszen az üzleti világ már hetekkel ezelőtt megkezdte ezt. Ahogy Jézus mondja: a világ fiai néha okosabbak a világosság fiainál.

Hogy ez most ne így legyen, arról művészeink gondoskodnak, akik az egyházi zene és ének eszközeivel fogják alakítani hangulatunkat, és ezáltal lelkivilágunkat is a közelgő ünnep üzenetének befogadására. Köszönet ezért és hála nekik is! Tovább »

“Meg fogom tenni, ami az én dolgom”

2017. november 12.

Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök beszéde a Fidesz-MPSZ XXVII. kongresszusán
____________________________________

Kedves Barátaim, Vendégeink! Tisztelt Kongresszus!

Hallottuk a dalt. „A magyarság szívbe menekül, úgyis jót talál…” Sokat mond ez nekünk, mert ebben a közösségben mi mindig is úgy tudtuk, hogy érzések nélkül nincs gondolat, szív nélkül nincs politika, és szenvedély nélkül nincsenek nagy tettek. Szerencsére nekünk van egy közös szenvedélyünk, amely újra és újra nagy tettekre sarkall. A mi közös szenvedélyünket úgy hívják, Magyarország.

Barátaim!

Mindenekelőtt köszönöm magát a tényt, hogy személyemet jelölésre tartottátok érdemesnek, és természetesen köszönöm a megszavazott bizalmat. Köszönöm, hogy újabb két évre közösségünk elnökévé választottatok. Engedjétek meg, hogy mielőtt a Fideszről, múltunkról és jelenünkről szólnék, minden mást megelőzően az előttünk álló feladatokról beszéljek. Nálunk, a Fideszben ez a helyes sorrend. Itt nem pozíciót osztanak, még az elnöknek sem, hanem munkát és feladatot. Talán ez a hosszú évek óta tartó sikereink egyik magyarázata is. Ti is tudjátok: parlamenti választás előtt állunk, a legtöbb párt ilyenkor első számú feladatának a választás megnyerését tartja. A mi esetünkben is ez a legközvetlenebb feladat. Miután az előttem szólók Kubatov Gábor alelnök barátommal az élen már beszéltek a választási felkészülésről, nekem csak annyi dolgom maradt, hogy körbemutassak, és azt mondjam: nézzetek körül, s láthatjátok, a Fidesz már ma is készen áll a választásokra. Azonban a Fidesz éppen attól Fidesz, hogy sohasem elégszik meg a választások megnyerésével. Ennél jóval többet akarunk. Azt is keressük, kutatjuk, s ha jó passzban vagyunk, meg is találjuk, mi is a mélyebb értelme, magasabb rendű célja a soron következő választás megnyerésének. Mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar ember nyerhessen?


Tovább »

Az Érd TV vendége voltam

2017. november 9.

“Konfrontálódnunk kell!” – Megalakult a KÉSZ Törökbálinton

2017. november 7.

Ma megalakult a Keresztény Értelmiségiek Szervezetének (KÉSZ) Törökbálinti Csoportja.

Az eseményre magam is meghívást kaptam, de sajnos hivatalos elfoglaltságom miatt csak a következő köszöntő üzenetet állt módomban elküldeni, amit a rendezvényen felolvastak:
_________________________________

Igen tisztelt Elnök úr!
Polgármester úr!
Kedves leendő Tagtársaim, kedves Vendégek!

Sajnos csak ezúton, levélben tudom üdvözölni Önöket, és kifejezni örömömet és köszönetemet a KÉSZ Törökbálinti Szervezetének megalakulása alkalmából hivatalos párizsi tartózkodásom miatt. Külön köszöntöm a választókerületben Elnök urat, Ft. Makláry Ákos parókus atyát, és köszönöm Solti Ferenc barátom fáradságos szervező munkáját.

A mai jeles alkalomra készülve elővettem a KÉSZ Alapszabályát, és felidéztem a szervezetünk célját. Íme, ezt találtam:

„A KÉSZ hivatása, hogy a keresztény kinyilatkoztatás egészét őrizze, és annak megfelelő megoldásokat dolgozzon ki a társadalom által fölvetett mai problémákra, alternatívákat kínálva ezzel a társadalom számára. Ez a feladat az egyházközségek, gyülekezetek mellé rendeli a KÉSZ-t, és kettős irányt határoz meg a munkája számára. Egyrészt egy belső misszió: a keresztény értelmiségnek adja vissza az önbecsülését, kellő tartását és ehhez a hitbeli értelmiségi szintű tájékozottságát. Másrészt egy külső misszió: a társadalom felé képviseli a keresztény megoldási lehetőségeket az élet minden területén.”

Kedves Barátaim!

Manapság számos olyan kérdést vet föl a világ, amelyekre nemigen hallunk adekvát keresztény válaszokat. Pedig vannak. De akkor miért nem találkozunk velük? Azért, mert nincs, aki hirdesse a már meglévő, hittel megalapozott, a keresztény felekezetek által támogatott és jóváhagyott válaszokat a szekularizált világ provokációira és támadásaira. Tovább »

Az összes egyéb fejlesztés összegének csupán 3,5 %-a megy stadionokra!

2017. november 6.

Világgazdaság – 2017. 11. 06. (8. oldal)
Stadion vagy útépítés: tévhitek a hazai infrastrukturális fejlesztések kapcsán
VG-elemző

A stadionokra és egyéb, sportoláshoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére fordított összegek gyakran jelennek meg a hazai közgondolkodásban meg nem vásárolt lélegeztetőgépek, ki nem cserélt iskolaablakok, meg nem épített utak vagy épp fel nem újított vasúti sínek formájában.

A valóság ezzel szemben az, hogy Magyarországon 2010 és 2016 között több mint 6 ezermilliárd forintnyi, közfinanszírozott infrastrukturális beruházás valósult meg (EU-s és állami forrásokból), 2020-ra ez az összeg pedig várhatóan eléri a 10 ezermilliárd forintot is. Mindeközben stadionokra és egyéb sportlétesítményekre az évtized végéig mintegy 300-350 milliárd forintot, a fenti összeg 3-3,5 százalékát fordítja a kormányzat. Tovább »

“Itt és most Magyarország élén keresztény, hitvalló kormány áll”

2017. október 31.

Orbán Viktor beszéde a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából rendezett nemzeti megemlékezésen
____________________________________________________________

Főtiszteletű Püspök és Főgondnok Urak! Ünneplő Közösség! Kedves Testvérek!

Egyházunk vezetői arra kértek, hogy ma szóljak Önökhöz. Bizonyára azért kérték ezt, mert helyesnek találták, hogy az ötszáz éves évforduló zárótalálkozóján a kálvinista miniszterelnök szólaljon meg a magyar kormány nevében. A hagyomány kötelez. S különösen ma, amikor napra pontosan éppen 99 éve, hogy a keresztényellenes erők meggyilkolták kimagasló református miniszterelnökünket, Tisza Istvánt. A hagyomány tiszteletén túl ez az évforduló arra is lehetőséget ad, hogy tisztázzuk, megvitassuk és rögzítsük, mit is jelent a reformáció a közügyekben, az államéletben és a nemzetépítésben. Most erről szeretnék beszélni, az idő korlátossága miatt – úgy, ahogy az előbb azt Steinbach püspök úrtól tanultam – nem magyarázom, mondom. Az embert szolgálni legalább olyan nehéz feladat a kormányzásban, mint az egyházban. Ezért vagyok személyesen is hálás minden támogatásért, amit szellemi és lelki közösségünktől, Önöktől, protestánsoktól és természetesen a katolikus testvérektől is kapunk. S azt is megtanultam az elmúlt évtizedekben, hogy ennek a támogatásnak legmagasabb rendű formája az imádság. Köszönet érte! Tovább »

Mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál

2017. október 31.

Többet spóroltak a családok a rezsicsökkentéssel, mint amennyi extraprofitot vittek ki a multinacionális közműszolgáltatók
Budapest, 2017. október 31., kedd (MTI)

Amióta huszonöt százalékkal csökkentette a kormány a gáz, az áram és a távhő árát, a magyar családok évente átlagosan 170 ezer forintot takarítottak meg a rezsicsökkentéseknek köszönhetően, összesen pedig mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál 2013 eleje óta. Ez az összeg nagyobb annál a nagyjából 1000 milliárd forintnál, amit a multinacionális közműszolgáltató társaságok 2010 előtt extraprofitként összesen kivittek az országból – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján.


Tovább »

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára