Menü Bezárás

FELHÍVÁS – Házszám kihelyezéssel kapcsolatban

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy Érd közigazgatási területén magukat házszámtábla készítőnek kiadó személyek járják az utcákat, és megtévesztő módon azt állítják, hogy az önkormányzat megbízásából jöttek, mivel új jogszabály lépett életbe, emiatt kötelező minden ingatlanra kitenni a házszámot. Felajánlják, hogy anyagi ellenszolgáltatásért elkészítik az új házszámtáblát.

felhivas-hazszam-kihelyezessel-kapcsolatban

Ezúton tudatom, hogy Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata nem bízott meg senkit házszámtábla készítéssel és értékesítéssel.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala már több éve folyamatosan végzi a házszámok megállapítását. Amennyiben házszám megállapítás, vagy változtatás érintené az ingatlanukat, úgy azzal kapcsolatban írásban kapnak tőlük levelet.

Kérem, hogy akik információval rendelkeznek a lakosságot megtévesztő személyek bármelyikéről, úgy azt az Érdi Rendőrkapitányságon (2030 Érd, Felső utca 4.) jelezzék.

Tájékoztatom továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy 2014. június 1-jén Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése valóban új rendeletet alkotott a házszám megállapítással kapcsolatban, azonban ez a rendelet a házszámok kihelyezésének korábbi szabályain nem változtatott.

A házszámkihelyezés szabályai épülettel rendelkező ingatlan esetében:
A házszámot a közterületi telekhatártól mért 10 méteren belül, 2-5 méter közötti magasságban, az épület közút felőli homlokzatán, vagy az ingatlan közterületi kerítésén (bejárati ajtón) úgy kell elhelyezni, hogy a közterületről jól látható és olvasható legyen.

A házszámkihelyezés szabályai építési telek esetében:
A házszámtáblát a közterület felőli telekhatártól számított 5 – 10 méter között a földbe ásott fa, vas, beton vagy egyéb anyagból készült tartóoszlopon kell elhelyezni 2-3 méter közötti magasságban úgy, hogy azt az esetlegesen felnövő növényzet ne takarhassa el.
Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet s.k.
jegyző

%d blogger ezt szereti: