Köszöntő » Események, hírek » FIDESZ-KDNP

FIDESZ-KDNP

“Meg fogom tenni, ami az én dolgom”

2017. november 12.

Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök beszéde a Fidesz-MPSZ XXVII. kongresszusán
____________________________________

Kedves Barátaim, Vendégeink! Tisztelt Kongresszus!

Hallottuk a dalt. „A magyarság szívbe menekül, úgyis jót talál…” Sokat mond ez nekünk, mert ebben a közösségben mi mindig is úgy tudtuk, hogy érzések nélkül nincs gondolat, szív nélkül nincs politika, és szenvedély nélkül nincsenek nagy tettek. Szerencsére nekünk van egy közös szenvedélyünk, amely újra és újra nagy tettekre sarkall. A mi közös szenvedélyünket úgy hívják, Magyarország.

Barátaim!

Mindenekelőtt köszönöm magát a tényt, hogy személyemet jelölésre tartottátok érdemesnek, és természetesen köszönöm a megszavazott bizalmat. Köszönöm, hogy újabb két évre közösségünk elnökévé választottatok. Engedjétek meg, hogy mielőtt a Fideszről, múltunkról és jelenünkről szólnék, minden mást megelőzően az előttünk álló feladatokról beszéljek. Nálunk, a Fideszben ez a helyes sorrend. Itt nem pozíciót osztanak, még az elnöknek sem, hanem munkát és feladatot. Talán ez a hosszú évek óta tartó sikereink egyik magyarázata is. Ti is tudjátok: parlamenti választás előtt állunk, a legtöbb párt ilyenkor első számú feladatának a választás megnyerését tartja. A mi esetünkben is ez a legközvetlenebb feladat. Miután az előttem szólók Kubatov Gábor alelnök barátommal az élen már beszéltek a választási felkészülésről, nekem csak annyi dolgom maradt, hogy körbemutassak, és azt mondjam: nézzetek körül, s láthatjátok, a Fidesz már ma is készen áll a választásokra. Azonban a Fidesz éppen attól Fidesz, hogy sohasem elégszik meg a választások megnyerésével. Ennél jóval többet akarunk. Azt is keressük, kutatjuk, s ha jó passzban vagyunk, meg is találjuk, mi is a mélyebb értelme, magasabb rendű célja a soron következő választás megnyerésének. Mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar ember nyerhessen?


Tovább »

Orbán Viktor beszéde Tusványoson

2017. július 22.

Először is szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy huszonhét évvel ezelőtt kezdtük el a közös gondolkodást néhány kilométerrel odébb, Bálványosfürdőn, ahol egy felismerés fogalmazódott meg bennünk. Emlékezzenek vissza arra, hogy akkortájt, a kilencvenes évek elején legtöbben nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában a teljes hasonulást, az előttünk ismét kinyíló nyugati világhoz való teljes hasonulást, igazodást, egyfajta bőrledobó vedlést és új, divatos, nyugati bőr növesztését tartották evidenciának, amiből politikai értelemben az következett, hogy egész egyszerűen azt kell csinálni, amit ők csinálnak. S akkor, huszonhét évvel, huszonnyolc évvel ezelőtt összeültünk itt, és arra gondoltunk, hogy nekünk, a vasfüggöny inneni oldalán élő szabadságharcosoknak lehetne talán érdemi mondanivalónk annak az Európának, amely akkor már negyven éve békében, szabadságban és jólétben élt. Akkoriban nem láttunk mindenfelé kamerákat, és a legkevésbé sem lesték a szavunkat.

Most azonban ez már így van, és ha a mögöttünk hagyott egy esztendő, a legutóbbi találkozásunk óta eltelt tizenkét hónap legfontosabb eseményét, magyar és európai eseményét kellene megneveznem, akkor a visegrádi négyek megerősödését nevezném meg. Tovább »

2017. május 17.

Lakossági fórum, vendég Tuzson Bence. Időpont: május 19 péntek 18. óra. Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Központ, Érd Alsó utca 9.

Kormányinfo 71 – egy jobboldali kormány érvényesíti a baloldal elveit

2016. november 24.

A minimálbér emelése és a járulékcsökkentés együtt eredményezhet 40 százalékos béremelkedést – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 71. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a nap folyamán megkötött, több évre is intézkedéseket meghatározó bérmegállapodással indokolta kijelentését, mondván, a minimálbér emelése és a járulékcsökkentés együtt eredményezhet 40 százalékos béremelkedést. Ennek feltétele, hogy a teljes foglalkoztatás és a munkaalapú társadalom működjön Magyarországon – tette hozzá. Lázár János közölte, a minimálbér emelése egymillió embert érint 2017-ben és 2018-ban a vállalati szektorban.

Állami alkalmazásban közel 200 ezer ember dolgozik minimálbéren, azaz összesen 1,2 millió embernek fontos a bérmegállapodás – részletezte. Hangsúlyozta azt is, hogy a megállapodás a béremelés mellett a munkaadói járulékok csökkentését is tartalmazza. Most végre, 25 év után megkezdődött a járulékok csökkentése – hangoztatta. Hozzátette: most 28 százalékos járulékfizetési kötelezettség van, amit szeretnének 13-14 százalékra levinni. Lázár János azt mondta, a következő években megnézik, milyen béremelések lesznek, és a további járulékcsökkentés ettől függ majd.

Ismertetése szerint jövőre a bruttó minimálbér 127 500 forint lesz a jelenlegi 111 ezer forint helyett, 2018-ban az összeg nyolc százalékkal 138 ezer forintra emelkedik. A garantált bérminimum jövőre 129 ezer forintról 161 ezer forintra nő, 2018-ban pedig 180 500 forintra – mondta.

A miniszter azt mondta, a járulékcsökkentés 2018 után, a megállapodás után is folytatódik, 2022-ig állapodtak meg kétszázalékonkénti járulékcsökkentésről. Úgy fogalmazott: az elmúlt évtized legfontosabb eredménye az, hogy egy jobboldali kormány a munkaadók és a munkavállalók közreműködésével létre tudott hozni egy hosszú évekre szóló bérmegállapodást. Tovább »

Az Országgyűlés nem fogadta el az Alaptörvény módosítását

2016. november 8.

“A következő hónapokban mindent meg kell tenni, hogy a kormány meg tudja védeni Magyarországot.” (Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter)

Egyértelművé vált, hogy a kötelező betelítési kvóta elleni küzdelemben Magyarország polgárai csak a kormányra és a kormánypártokra számíthatnak. Van egy felelős kormány és kormánypártok, és van egy felelőtlen ellenzék. Nincs különbség az egyes ellenzéki pártok között: az MSZP, a Jobbik, a DK és az LMP ugyanúgy viselkedik, amikor Magyarországot meg kell védeni. Ezeknek a pártoknak fontosabbak a saját pártpolitikai, választási és hatalmi érdekeik, mint az ország érdeke. A szavazás bebizonyította, hogy az ellenzéki pártok a hatalom megszerzéséért bármire képesek. A Jobbik ezzel egy platformra került Gyurcsánnyal, aki 2004-ben árulta el a nemzetet.

Magyarország érdeke és Magyarország védelme csak a kormánynak és a kormánypártoknak fontos.

alkotmanymodositas-nem-161108

Az Országgyűlés mai ülésén szavazott az alaptörvény hetedik, Orbán Viktor miniszterelnök által javasolt módosításáról, amely tiltaná idegen népesség Magyarországra telepítését. A módosítást nem fogadta el az Országgyűlés, mert nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást. A javaslatot csak a kormánypárti képviselők támogatták, az ellenzéki képviselők (Jobbik, MSZP, LMP, DK, Együtt, MLP képviselők) nem szavazták meg a javaslatot. Tovább »

Tisztelt Aktivisták! – Köszönet!

2016. október 3.

Mindnyájatoknak hálásan köszönöm azt a sok áldozatot és munkát, amit a népszavazás sikerének szenteltetek.

Tudom, hogy mind a kampány során, mind a szavazás napján sokan türelemmel áldozták idejüket és energiájukat azért, hogy településük és a választókerület minden polgára felelősen és tudatosan élhessen alkotmányos állampolgárai jogaival.

A kvótadiktátumról szóló népszavazást megnyertük. A célt, amit kitűztünk magunk elé, amikor a népszavazást kezdeményeztük, elértük. Erőteljes konkrét legitimációval rendelkezik a kormány ahhoz, hogy az Alaptörvénybe iktassa az akaratunkon kívül történő betelepítés általános tilalmát. Ezzel hazánk jelentős lépést fog tenni előre nemzeti függetlensége és szuverenitása további megvédése felé.

Ennek az eredménynek az elérésében nagy (ha nem a legnagyobb!) szerepe volt az aktivisták munkájának. Külön dicséret illeti a diósdi fideszes és kereszténydemokrata szervezőket és segítőiket, akiknek jóvoltából ott értük el a legszebb eredményt!

Még egyszer köszönöm a választókerület összes aktivistájának az áldozatos segítséget!

dr. Aradszki András
országgyűlési képviselő

Kormányzati támogatást kapott Érd

2015. január 7.

DSC02100A támogatás körülményeiről és a felhasználás mikéntjéről közös sajtótájékoztatót tartott dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő és T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere január 7-én. A városvezető megköszönte a honatya hathatós segítségét, és kifejtette, hogy bízik a további eredményes együttműködésben.

T.Mészáros András egyébként előző nap intejút adott a témában a stop.hu internetes portálnak, amelyet alább olvashatnak: Tovább »

Önkormányzati választás után

2014. október 16.

Fidesz-KDNP 2014 logóA választókerület eredményei:

ÉRD: polgármester + egyéniben teljes Fidesz-KDNP győzelem (12 fő)
TÁRNOK: polgármester + a 8 képviselőből 6 Fidesz-KDNP
TÖRÖKBÁLINT: polgármester + a 8 egyéni helyből 5 Fidesz-KDNP
DIÓSD: a 8 helyből 3 Fidesz-KDNP
(Sóskúton és Pusztazámoron nincs helyi szervezetünk.)

Gratulálok a győzteseknek, és köszönöm az aktivisták eredményes munkáját!

Ez a választás fontosabb, mint eddig bármelyik volt

2014. október 3.

Kövér 11“A mostani választás minimum huszonöt százalékkal fontosabb, mint eddig bármelyik volt, hiszen ez már öt évre szól” – mondta Kövér László házelnök Isaszegen egy lakossági fórumon pénteken.

Az Országgyűlés elnöke szerint az a legfontosabb, hogy helyben megfelelő kezekben legyen a település élete; megfelelő rálátással, korrektséggel, felkészültséggel és szorgalommal megáldott embereket érdemes választani. Olyan emberekre érdemes voksolni, akikben megvan az együttműködésre való készség és képesség – mondta Kövér László. Együtt kell működni a képviselőtársakkal, a település lakóival és mindazokkal, akikkel a közös munka jelentős mértékben meghatározza az adott közösség fejlődését – tette hozzá.

Az ellenzék kijelentéseire utalva, amelyek szerint fideszes politikusok “megzsarolták” az adott települést, a házelnök közölte: “ez nem Lamperth Mónika pártja. Ez az a párt, amelynek kormánya (…) minden önkormányzatot kiváltott abból az adósságcsapdából, amelybe az előző kormányok lökték vagy a polgármester, a testület felelőtlen politikája, és ami gyakorlatilag az egész önkormányzati rendszert működésképtelenné tette”. Tovább »

A Fidesz döntött az önkormányzati választások jelöltjeiről

2014. július 4.

A Fidesz országos választmánya tegnap döntött az őszi önkormányzati választáson induló jelöltekről, valamint a listákról is, a párt főpolgármester-jelöltje Tarlós István.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség a KDNP-vel szövetségben döntött  az önkormányzati választáson induló polgármester- és képviselőjelöltekről, megyei közgyűlési listákról, megyei közgyűlési elnökjelöltekről, valamint a főpolgármester-jelöltről és a fővárosi listáról – mondta Kósa Lajos a választmányi ülést követő sajtótájékoztatón.

A Fidesz ügyvezető alelnökének tájékoztatása szerint a Fidesz 1167 településen indít polgármesterjelöltet, közülük 893-an fideszes jelöltek, és 274-en függetlenek, de a Fidesz támogatásával indulnak el a választáson. 164 tízezer fő feletti és 1003 10 ezer fő alatti településen állítunk jelöltet – fűzte hozzá, kiemelve, az ország 85 százaléka tud majd Fidesz-KDNP-s jelöltre szavazni ősszel.

Kósa Lajos bejelentette azt is, Tarlós István lesz a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. Úgy fogalmazott, kulcskérdés, hogy a következő négy-öt évben olyan főpolgármestere legyen Budapestnek, aki a kormánnyal jól együtt tud működni az európai fejlesztési pénzek felhasználását és a megoldandó problémák kezelését illetően. Tovább »

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára