Köszöntő » Események, hírek » FIDESZ

FIDESZ

Aradszki András győzött

2018. április 9.

Aradszki András, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az országgyűlési választást Pest megye 1. számú választókerületben. A részvétel Érden és a környéken is kiemelkedően magas volt, a választásra jogosultak 74,28%-a járult az urnákhoz nyolcvankét szavazókörben. Aradszki András az adatok 98,8 százalékos feldolgozottságánál a szavazatok 44,03%-ával nyert. Csőzik László 35,39%-ot, míg Vágó Sebestyén 12,92%-ot kapott. 

Dr. Aradszki András bejelnti választási győzelmét Érden 2018. április 8-án éjjel 

Köszönöm, hogy ilyen sokan részt vettek az országgyűlési választáson – kezdte sajtótájékoztatóját vasárnap éjjel Aradszki András. Mint hangsúlyozta: az, hogy a választók megerősítették a Fidesz-KDNP-t, kötelezi az országgyűlési képviselőket, hogy folytassák a 2010-ben kezdett munkát, ami azt célozza, hogy Magyarország prosperáló ország legyen.

– Emellett a helyi ügyeket, amelyeket vállaltunk, és vállalni fogunk a jövőben – gondolok itt az útépítésre, az iskolák fejlesztésére és a Modern Városok Program megvalósítására – folytatni tudjuk. Biztos vagyok benne, hogy az érdiek jól döntöttek, mikor a Fidesz-KDNP listájára és országgyűlési képviselőjére tették le voksukat – mondta Aradszki András.

– Bár az ellenzéki politikusok nem mindig jártak el jogszerűen, és céljaikat, elveiket, indentitásukat feladva próbáltak minket legyőzni, erőnk és hitünk elegendő volt ahhoz, hogy ismét a Fidesz-KDNP alakítson kormányt – zárta szavait.

Megvannak a képviselőjelöltjeink Magyarország 106 választókerületében

2018. január 16.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közös egyéni jelöltjeit ma délelőtt jóváhagyta és ezáltal hivatalossá tette a Fidesz Országos Választmánya. A lista itt található:

http://static.fidesz.hu/newsite/documents-file/jei/1516097790-a-fidesz-magyar-polgari-szovetseg-es-a-keresztenydemokrata-neppart-egyeni-jeloltjei.pdf

A Fidesz Országos Választmánya elfogadta a a KDNP-vel közös jelöltek listáját

2018. január 16.

Döntött a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya kedden az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról. A fidesz.hu oldalon közzétett dokumentumból kiderül: 2014-hez képest a körzetek mintegy ötödében indít új jelöltet a Fidesz-KDNP-pártszövetség.

Az eddigi KDNP-s egyéni képviselők közül újraindul a mandátumért Baranya megye 3-as választókerületében (Mohács és térsége) Hargitai János, a párt ügyvezető alelnöke, Budapest 2-es körzetében (XI. kerület) Simicskó István honvédelmi miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. Pest megyében több kereszténydemokrata egyéni induló lesz: Pest 1-es, Érd központú vk-jában Aradszki András energiaügyi államtitkár, a párt Pest megyei elnöke újrázhat, a 12-es körzetben (Cegléd) pedig Földi László védheti meg képviselői mandátumát. Somogy megye 4 választókerületéből kettőben ugyancsak újraindulnak a jelenlegi kereszténydemokrata országgyűlési képviselők a választók bizalmáért: a 2-es körzetben (Barcs) Szászfalvi László, míg a 3-asban (Marcali) Móring József Attila. Szabolcs-Szatmár-Bereg 3-as választókerületében (Kisvárda) Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke indul újra.

Ugyancsak KDNP-s képviselője lehet Budapesten az V. kerületnek (1-es vk), ahol Hollik István lesz a Szövetség jelöltje, míg Harrach Péter KDNP-frakcióvezető körzetében (Pest megye 4-es: Vác és Dunakanyar) Rétvári Bence KDNP-alelnök, az EMMI miniszterhelyettese indul. Tolna megye 3-as körzetében (Paks) Süli János tárca nélküli miniszter lesz a Fidesz-KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje.
_____________________________

A legtöbb változás Budapesten lesz. Tovább »

“Meg fogom tenni, ami az én dolgom”

2017. november 12.

Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök beszéde a Fidesz-MPSZ XXVII. kongresszusán
____________________________________

Kedves Barátaim, Vendégeink! Tisztelt Kongresszus!

Hallottuk a dalt. „A magyarság szívbe menekül, úgyis jót talál…” Sokat mond ez nekünk, mert ebben a közösségben mi mindig is úgy tudtuk, hogy érzések nélkül nincs gondolat, szív nélkül nincs politika, és szenvedély nélkül nincsenek nagy tettek. Szerencsére nekünk van egy közös szenvedélyünk, amely újra és újra nagy tettekre sarkall. A mi közös szenvedélyünket úgy hívják, Magyarország.

Barátaim!

Mindenekelőtt köszönöm magát a tényt, hogy személyemet jelölésre tartottátok érdemesnek, és természetesen köszönöm a megszavazott bizalmat. Köszönöm, hogy újabb két évre közösségünk elnökévé választottatok. Engedjétek meg, hogy mielőtt a Fideszről, múltunkról és jelenünkről szólnék, minden mást megelőzően az előttünk álló feladatokról beszéljek. Nálunk, a Fideszben ez a helyes sorrend. Itt nem pozíciót osztanak, még az elnöknek sem, hanem munkát és feladatot. Talán ez a hosszú évek óta tartó sikereink egyik magyarázata is. Ti is tudjátok: parlamenti választás előtt állunk, a legtöbb párt ilyenkor első számú feladatának a választás megnyerését tartja. A mi esetünkben is ez a legközvetlenebb feladat. Miután az előttem szólók Kubatov Gábor alelnök barátommal az élen már beszéltek a választási felkészülésről, nekem csak annyi dolgom maradt, hogy körbemutassak, és azt mondjam: nézzetek körül, s láthatjátok, a Fidesz már ma is készen áll a választásokra. Azonban a Fidesz éppen attól Fidesz, hogy sohasem elégszik meg a választások megnyerésével. Ennél jóval többet akarunk. Azt is keressük, kutatjuk, s ha jó passzban vagyunk, meg is találjuk, mi is a mélyebb értelme, magasabb rendű célja a soron következő választás megnyerésének. Mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar ember nyerhessen?


Tovább »

MEGVÉDTÜK MAGYARORSZÁGOT

2017. május 2.

Brüsszelben a miniszterelnök sikeresen védte meg az országot, és a kormány migráció ügyében képviselt álláspontját – hangsúlyozta Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában. A múlt szerdán Magyarországot érintő témákat tárgyalt az Európai Parlament, a vitán részt vett Orbán Viktor is. A miniszterelnök sikeresen védte meg az országot, és a kormány migráció ügyében képviselt álláspontját – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos elmondta azt is, hogy szemmel láthatóan nem kapott többséget a 7-es cikkellyel való fenyegetés sem, hiába emlegették azt előszeretettel a szocialista és liberális politikusok. Tovább »

Elsöprő többséget kapott a magyar alelnökjelölt

2014. július 2.

Surján László 05Pelzné Gáll Ildikó 05Dr. Surján László (KDNP), aki eddig töltött be alelnöki tisztséget az Európai Parlamentben, idén már nem indult az EP választáson. Helyette azonban ismét került magyar képviselő erre a posztra:

Pelczné Dr. Gáll Ildikót elsöprő többséggel választották meg az Európai Parlament alelnökévé tegnap délután. A Fidesz alelnöke a 15 jelölt közül az 5. legtöbb szavazatot kapta. Ezzel az eredménnyel messze megelőzte a szocialista, liberális és zöld jelölteket és első körben került be az EP elnökségébe. A mai szavazás fontos siker Magyarország számára, hiszen hazánk pozíciói tovább erősödtek a frissen megalakult Európai Parlamentben. Tovább »

Európa legerősebb kormánya alakult meg

2014. június 7.

OV - a kormány eskütétele 2014A tegnap megalakult harmadik Orbán-kormány Európa legerősebb és legcselekvőképesebb kormánya, mivel az egyik legstabilabb társadalmi és politikai támogatást tudhatja maga mögött – közölte a Fidesz az új kormány pénteki megalakulásával kapcsolatban.

A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a kormányzás középpontjában változatlanul a munka, a család, a rend és a szociális biztonság megerősítése áll. A pénteki ellenzéki reakciók azt jelzik, hogy az ellenzéki pártok a mai napig nem fogadták el a választók döntését – írták. Hozzátették: a magyarok már két választáson is egyértelművé tették, hogy nem kérnek sem a bukott baloldalból, sem a szélsőségekből.

A közlemény szerint a magyarok bizalmának és támogatásának köszönhetően a kormány folytatni tudja a 2010-ben megkezdett munkát, „és így végleg le tudjuk zárni a kudarcokkal, munkanélküliséggel, korrupcióval és megszorításokkal teli Gyurcsány-korszakot”. Tovább »

A Fidesszel közös választmányi ülést tartott a KDNP Pest megyei szervezete

2014. május 17.

Választmány KDNP 140517Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője és Pest megyei elnöke a kisebbik kormánypárt megyei szervezetének szombati fővárosi tanácskozásán kiemelte: a Fidesz és a KDNP együttműködése eredményes, és az érdekek kölcsönös tiszteletben tartásán alapul. Ezt az együttműködést folytatni kell – tette hozzá.

Ugyanakkor mindezt csak úgy érdemes tenni, ha mindkét szervezet megőrzi a maga identitását, és azokat az értékeket, amiket képvisel, hozza az együttműködésbe. A KDNP akkor jó szövetségese a Fidesznek, ha igazán kereszténydemokrata – mutatott rá. Tovább »

Kormányfővé választották és letette az esküt Orbán Viktor

2014. május 10.

OV eskütétele 2014 01Újraválasztotta miniszterelnöknek a parlament Orbán Viktort. A Fidesz elnökét 130 igen szavazattal, 57 nem ellenében választotta ismét kormányfővé az Országgyűlés. Igennel a Fidesz és a KDNP képviselői szavaztak, nemmel pedig az MSZP-, a Jobbik-, az LMP-frakciója, valamint az Együtt-PM öt független képviselője. A Demokratikus Koalíció négy független képviselője nem vett részt az ülésen.

Orbán Viktor nem szavazott.

A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata volt szükséges. A kormányfő megválasztásával hivatalba lépett.

Orbán Viktor – a történelmi zászlók előtt – letette esküjét, amit a képviselők állva hallgattak, majd elénekelték a Himnuszt. Ezt követően Orbán Viktor beszédet mondott. Tovább »

Áder János javaslatot tett Orbán Viktor kormányfővé választására

2014. május 6.

Áder János köztáÁder János 03rsasági elnök kedden a parlament alakuló ülésén tartott beszédében javaslatot tett arra, hogy az Országgyűlés Orbán Viktort, a Fidesz elnökét válassza meg miniszterelnöknek.

Az államfő beszédében emlékeztetett, hogy a Nemzeti Választási Bizottság néhány napja megállapította az egy hónappal ezelőtti országgyűlési választás végeredményét, az Alkotmánybíróság pedig döntött a választási rendszert érintő beadványokról.

“E két döntést követően senki sem kérdőjelezheti meg a választások tisztaságát, választási rendszerünk alkotmányosságát, a leendő kormány legitimitását” – jelentette ki Áder János.

MTI

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára