Menü Bezárás

Hároméves a gyed-extra. A szocialisták eltörölnék

 Immár harmadik évébe lép a gyed-extra. A program 2014-es bevezetése óta az eredmények már látványosak: nagyot nőtt a kisgyermekes családok mozgástere és a jövedelme, több pénz marad kisgyermekes családoknál és több anyuka tud gyermeknevelés mellett munkát vállalni. Magyarország erősödik, és szeretnénk, ha ezt a kisgyermekes családok különösen éreznénk a saját életükben.
 A gyed-extra négy tipikus élethelyzetben jelent nagy segítséget, a feltételeket évről évre igyekeztünk kedvezőbbé tenni, hogy minél többen tudják igénybe venni. 2017-ben a minimálbéremelésnek köszönhetően nőtt a GYED maximális összege is, ez most 178 500 forint. 2016-ban 70 ezren vették igénybe a gyed-extra valamely formáját. (Novák Katalin államtitkár)

 A gyed-extra lehetővé tett olyan dolgokat, amelyet a balliberálisok családpolitikája egyenesen tiltott és büntetett. A szocialisták nem csak elvették az édesanyáktól a 3 éves gyest és családi adókedvezményt, de a gyes és a gyes szabályaival egyenesen tiltották a gyermeknevelés melletti munkavégzést. Vagy fizetést, vagy gyedet kapott a kismama. Ezzel iszonyatosan nehéz választás el állították a családalapítókat, hiszen ha gyermeket vállaltak, azzal gyakorlatilag kiesett egy egész jövedelem, ezzel elszegényedett a család, esélytelenné vált az otthonteremtés. Ha pedig egy család mindezek ellenére bevállalta a gyermeket, a gyes és a gyed után nagyon sokan nem tudtak visszamenni dolgozni, illetve nem tudtak elhelyezkedni, mert a munkaadók egyáltalán nem voltak érdekeltek abban, hogy egy kisgyermekes édesanyát foglalkoztassanak. Emiatt a nők, a kisgyermekes édesanyák munkanélkülisége magas volt, ami csak tovább nehezítette a gyermekes családok életét.
 A baloldal büntette azt is, hogy ha egy család két kisgyermeket vállalt, hiszen ha egy gyed alatt egy másik baba született, akkor emiatt az anyuka elveszítette az első gyermek után járó ellátást. Az MSZP, méghozzá a szocialisták nőtagozatának vezetője /GURMAI ZITA/ a 2014-es választási kampányban elárulta, hogy ha az MSZP kormányra kerülne, eltörölné a gyed-extrát. (Selmeczi Gabriella)

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: