Köszöntő » Események, hírek » KDNP

KDNP

Aradszki András győzött

2018. április 9.

Aradszki András, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az országgyűlési választást Pest megye 1. számú választókerületben. A részvétel Érden és a környéken is kiemelkedően magas volt, a választásra jogosultak 74,28%-a járult az urnákhoz nyolcvankét szavazókörben. Aradszki András az adatok 98,8 százalékos feldolgozottságánál a szavazatok 44,03%-ával nyert. Csőzik László 35,39%-ot, míg Vágó Sebestyén 12,92%-ot kapott. 

Dr. Aradszki András bejelnti választási győzelmét Érden 2018. április 8-án éjjel 

Köszönöm, hogy ilyen sokan részt vettek az országgyűlési választáson – kezdte sajtótájékoztatóját vasárnap éjjel Aradszki András. Mint hangsúlyozta: az, hogy a választók megerősítették a Fidesz-KDNP-t, kötelezi az országgyűlési képviselőket, hogy folytassák a 2010-ben kezdett munkát, ami azt célozza, hogy Magyarország prosperáló ország legyen.

– Emellett a helyi ügyeket, amelyeket vállaltunk, és vállalni fogunk a jövőben – gondolok itt az útépítésre, az iskolák fejlesztésére és a Modern Városok Program megvalósítására – folytatni tudjuk. Biztos vagyok benne, hogy az érdiek jól döntöttek, mikor a Fidesz-KDNP listájára és országgyűlési képviselőjére tették le voksukat – mondta Aradszki András.

– Bár az ellenzéki politikusok nem mindig jártak el jogszerűen, és céljaikat, elveiket, indentitásukat feladva próbáltak minket legyőzni, erőnk és hitünk elegendő volt ahhoz, hogy ismét a Fidesz-KDNP alakítson kormányt – zárta szavait.

Felavattuk az ófalusi Halla ház emléktábláját

2018. március 23.

Elhangzott ünnepi beszédem itt olvasható:

_______________________________________

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy – szintén jogász végzettségű – volt államtitkár-kollégám emléktábláját avathatom fel abban a városban, ahol egyre népesebb családommal magam is élek.

Halla Aurél köztiszteletben álló közéleti személyiség volt. Budapesten született 1891-ben, római katolikus családban. Középiskolai tanulmányait a székesfehérvári ciszterci gimnáziumban végezte. Pályáját ügyvédként és bíróként kezdte, majd éppen 100 éve, mindössze 28 éves korában berendelték az Igazságügyminisztériumba, ahol osztálytanácsosként, majd miniszteri tanácsosként dolgozott.

A Nagy Háború és Trianon után abban az időben volt fiatal, amikor szinte mindent a semmiből kellett újjáépíteni. Ennek ellenére nagy szerepet vállalt a Csonka-Magyarország gazdasági-kereskedelmi életének fellendítésében.

1925-26-ban épített házat Érden, a Római út 24. szám alatt. Ez adhatott ösztönzést számára, hogy a továbbiakban sokat tegyen az érdi közlekedés, a közúti hálózat fejlesztése érdekében. Tovább »

A Fidesz Országos Választmánya elfogadta a a KDNP-vel közös jelöltek listáját

2018. január 16.

Döntött a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya kedden az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról. A fidesz.hu oldalon közzétett dokumentumból kiderül: 2014-hez képest a körzetek mintegy ötödében indít új jelöltet a Fidesz-KDNP-pártszövetség.

Az eddigi KDNP-s egyéni képviselők közül újraindul a mandátumért Baranya megye 3-as választókerületében (Mohács és térsége) Hargitai János, a párt ügyvezető alelnöke, Budapest 2-es körzetében (XI. kerület) Simicskó István honvédelmi miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. Pest megyében több kereszténydemokrata egyéni induló lesz: Pest 1-es, Érd központú vk-jában Aradszki András energiaügyi államtitkár, a párt Pest megyei elnöke újrázhat, a 12-es körzetben (Cegléd) pedig Földi László védheti meg képviselői mandátumát. Somogy megye 4 választókerületéből kettőben ugyancsak újraindulnak a jelenlegi kereszténydemokrata országgyűlési képviselők a választók bizalmáért: a 2-es körzetben (Barcs) Szászfalvi László, míg a 3-asban (Marcali) Móring József Attila. Szabolcs-Szatmár-Bereg 3-as választókerületében (Kisvárda) Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke indul újra.

Ugyancsak KDNP-s képviselője lehet Budapesten az V. kerületnek (1-es vk), ahol Hollik István lesz a Szövetség jelöltje, míg Harrach Péter KDNP-frakcióvezető körzetében (Pest megye 4-es: Vác és Dunakanyar) Rétvári Bence KDNP-alelnök, az EMMI miniszterhelyettese indul. Tolna megye 3-as körzetében (Paks) Süli János tárca nélküli miniszter lesz a Fidesz-KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje.
_____________________________

A legtöbb változás Budapesten lesz. Tovább »

Keresztény Zenei Fesztivál Isaszegen

2017. november 18.

Az isaszegi kereszténydemokraták az adventre való lelki készület jegyében szerveztek egyházi énekek és zenék felvonultatásával tartott fesztivált ma délután a Dózsa György Művelődési Otthonban. A KDNP Pest megyei elnökeként dr. Aradszki András országgyűlési képviselő vállalta a fővédnökséget.

A fesztivál megnyitásaként rövid köszöntőt mondott, amely az alábbiakban olvasható:

_________________________________

Tisztelt Szervezők,
kedves Barátaim!

Az első szó a köszöneté, ami azokat illeti, akik megálmodták, létrehozták és megszervezték ezt a mai, csodálatosnak ígérkező délutánt, és engem is meghívtak. Nagyon jó gondolat, hogy advent közeledtével ráhangoljuk lelkünket a karácsonyi készületre, hiszen az üzleti világ már hetekkel ezelőtt megkezdte ezt. Ahogy Jézus mondja: a világ fiai néha okosabbak a világosság fiainál.

Hogy ez most ne így legyen, arról művészeink gondoskodnak, akik az egyházi zene és ének eszközeivel fogják alakítani hangulatunkat, és ezáltal lelkivilágunkat is a közelgő ünnep üzenetének befogadására. Köszönet ezért és hála nekik is! Tovább »

“A bolsevistáknak nem szabad hinni” – a forradalom kitörésére emlékeztünk

2017. október 23.

A nemzeti ünnepen délelőtt 11 órakor emlékeztünk 1956 eseményeire Érden, a rossz idő miatt a művelődési ház aulájában, ahol ünnepi beszédet mondtam. A rendezvény végén elhelyeztük koszurúinkat a főtéren lévő 1956-os emlékműnél.
Délután a KDNP Pest Megyei Választmányának elnökeként Kartalon ünnepeltem, a helyi önkormányzat meghívására. Ünnepi megemlékezésem ott is elhangzott.

(A beszéd az alábbiakban olvasható.)
__________________________________________________________

Ünnepi beszéd az érdi Szepes Gyula Művelődési Házban 2017. október 23-án

Van, ami soha nem változik, mert nem változhat. Mi, magyarok, a szabadság népe vagyunk. Hiszünk az igazunkban, és megküzdünk érte. Megküzdöttünk Szent István és Szent László korában, megküzdöttünk a Hunyadiak vezetése alatt, 1456-ban, megküzdöttünk Rákóczi oldalán, megküzdöttünk a polgári szabadságharc alatt, és megküzdöttünk 1956-ban is.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

1, Ezer évünkre visszatekintve nem tagadható, hogy mi, magyarok soha nem riadtunk vissza a kihívásoktól, még a reménytelennek tűnő helyzetekben sem. Ügyes taktikákkal és okos hadműveletekkel igen sokszor legyőztük az ellenséget, ahogyan például Hunyadi tette számos alkalommal a többszörös túlerőben lévő muszlim török sereg ellenében.

Azután ismétlődött ez 1849-ben is, főként Erdély és Székelyföld havasainak völgyeiben, ahol a magyar virtus számos alkalommal győzte le a megszálló szándékkal érkező idegen túlerőt. A Hargita magaslatain és a Kárpátok bércein ma is számos emlékmű hirdeti dicsőségüket. Az I. világháború végén ugyanilyen hősiességgel védték honvédeink a történelmi Magyarország ezeréves határait a Kisantant beözönlő megszállóival szemben.

1956 októberében ez a maroknyi magyarság az emberileg reménytelen ellenállást választotta, és a hatalmas szovjet birodalommal szemben felvette a fegyveres harcot. Azért, mert mi, magyarok, a szabadság népe vagyunk. Hiszünk az igazunkban, és megküzdünk érte. Akkor is, ha emberileg reménytelen, és akkor is, ha közel s távol mindenki azt mondja nekünk, hogy felesleges. – Ezért áll még Magyarország, és ezért ünnepelhetjük mi is itt, 2017 októberében a magyar szabadságot.

2, Mi is történt hazánkban 1945 után? Mi vezetett 1956-hoz? Engedjenek meg egy gyors helyzetképet! Tovább »

A Sátán ellen küzdeni keresztény kötelesség

2017. október 9.

Ma felszólaltam az Országgyűlés plenáris ülésén napirend előtt Soros-ügyben. Az elhangzott felszólalás itt olvasható:
___________________________________________________________

Elnök úr,
tisztelt Ház!

»Európa ismét reményre lel, ha intézményeinek középpontjában az ember áll. (…) Az „ember” központi szerepének kijelentése a családi légkör megtalálását is jelenti, amelyben mindenki a saját képességei és adottságai szerint hozzájárul a közös otthonhoz. Érdemes szem előtt tartani, hogy Európa egy népekből álló család, és – mint minden jó családban – eltérők az érzékeny pontok, de mindenki az összefogás mértéke szerint képes növekedni. Az Európai Unió különbözőségek egységeként és különbözőségekben való egységként születik.

Következésképpen az egyediségeken nem kell meglepődni, és azt sem szabad gondolni, hogy az egységet az egyformasággal kell fenntartani. (…) Mindenki közösbe adja saját erőforrásait és képességeit. Ma az Európai Uniónak azon érzés újbóli felfedezésére van szüksége, hogy mindenekelőtt személyek és népek „közösségét” jelenti. (…) Az alapító atyák arra az összhangra törekedtek, amelyben az egész jelen van minden egyes részben, a részek pedig – mindegyik a maga jellegzetességével – jelen vannak az egészben.«

Fotó: archív

Amit eddig elmondtam, nem az Európai Parlament néppárti képviselőinek egyikének szavai, nem is valamely konzervatív párt állásfoglalása, még csak nem is saját elmém briliáns szüleménye, hanem abból a beszédből való gondolatok, amelyet március 24-én, az Angyali Üdvözlet ünnepének előestéjén az Európai Unió államainak és központi intézményeinek vezetőihez intézett Ferenc pápa a római szerződések aláírásának 60. évfordulóján. – Ezért kérem kerítésbontásra készülő ellenfeleinket, hogy ne takarózzanak Ferenc pápával!

Ajánlom Soros György és elv-társai figyelmébe, ismételve a lényegi mondanivalót:

– Európa egy népekből álló család;
– Az Európai Unió különbözőségek egységeként és különbözőségekben való egységként születik;
– az egyediségeken nem kell meglepődni, és azt sem szabad gondolni, hogy az egységet az egyformasággal kell fenntartani;
– mindenki közösbe adja saját erőforrásait és képességeit;
– az egész jelen van minden egyes részben, a részek pedig – mindegyik a maga jellegzetességével – jelen vannak az egészben…

Európa tehát – a pápa szerint is – egy nagy család, saját jellegzetességekkel, egyediségekkel, értékekkel. A családfő felelőssége pedig nem az, hogy éjszakára nyitva hagyja a kaput és a bejárati ajtót, majd pedig ha jön a betörők hada, akkor még az ablakokat is kinyissa – végül pedig megelégedetten hirdesse, hogy mennyivel boldogabb és sokszínűbb lett így a család. (Ahogy egy német zöld-politikus hölgy mondta: „Németország kevésbé lenne izgalmas migránsok nélkül.”) Tovább »

MEGHÍVÓ

2017. október 4.

Április a magyar történelemben

2017. május 4.

Napirend előtti felszólalás a Parlamentben 2017. április 19-én:

Köszönöm a szót, Elnök úr! Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Érdekes hónap az április: változékony és szeszélyes, mint a fiatalság. A fiatalságról pedig sokan azt állítják, hogy kezdetben mindig liberális.

Most mégis különös fintora van annak, hogy a megint divatba hozott kormányellenes, sőt nem kis ambícióval kormányváltónak nevezett tüntetések egyik molinóján az „áprilisi ifjak” megnevezés állt. Ez ott és akkor markáns és sokatmondó arculcsapása volt a magyar történelemnek. Magyarországon ugyanis ma nem az a helyzet, sőt merőben más, mint 1848-ban volt. Akkor ugyanis a forradalom és a szabadságjogok kivívása egy nagy társadalmi bázissal rendelkező, magyar lelkű és bölcsen, előre meghatározott célokért indított többéves reformmozgalom, a reformkor folyamatába illeszkedett, aminek következtében a szakszerűen kidolgozott áprilisi törvényeket fogadtatták el az Országgyűléssel és a királlyal.

A szabadságharc leverése után 18 évig tartó és az osztrák közigazgatást megbénító passzív rezisztencia pedig elérte a célját, 150 évvel ezelőtt létrejött a kiegyezés. Soha azelőtt és azóta sem volt még olyan kitartó és következetes a magyar, mint akkor. Ennek a gyümölcsét élvezhette a boldog békeidőkben, 1914‑ig.

Ma nem ez a helyzet. A ma hőzöngők óhajainak nincs látható társadalmi, jogi bázisa. A magyar lelkület is hiányzik. Bölcsen, előre kidolgozott célokat az úgynevezett kormánybuktatók hézagos soraiban nem találunk. Maguk fölött nem fogadnak el más tekintélyt vagy hatalmat. Jelenlegi utcai megnyilvánulásaik a köztulajdon rongálása, üres szlogenjeik skandálása és magyar történelmünk nagyjainak emlékét megcsúfoló gyerekes viselkedésük nem mutat fel semmilyen értéket. Sőt, most elnézést is kell kérnem tőlük, mert a történelem fogalmát talán még ismerik, de a magyar szót nemigen tudják értelmezni, még kevésbé a kereszténységet. Ugyanis, amint 2014 adventjén, úgy most a nagyhét napjaiban zavarták meg magyar keresztények ünnepi készületének szent idejét. Ugyanis nekik nem szent az, ami a ma­gyaroknak ezer esztendeje az, a Krisztus-hí­vők­nek pedig 2 ezer éve a legnagyobb ünnepük a világon, a húsvét sem. Abban a kultúrkörben, ahol szocializálódtak, nincs értelme az értékekről, a hitről, a családról és a nemzetről beszélni, mert gazdájuk egyedül az anarchiában érdekelt, a teljes európai anarchiában, amit országról országra haladva akar elérni, hogy illegális migránsok millióinak betelepítésével megsemmisíthesse az európai kultúrát. Tovább »

Megemlékezés Diósdon

2017. február 25.

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek ma Diósdon a helyi Fidesz és a KDNP szervezésében a választókerület polgárai. Az emlékezésben részt vett Diósd lakosságán, önkormányzatán és intézményein kívül Érd, Tárnok és Törökbálint önkormányzatának képviselete is.
Dr. Aradszki Andrásnak, a választókerület önkormányzati képviselőjének (KDNP) beszédét teljes terjedelmében itt olvashatják:

Köszöntöm a választókerület településeinek a mai napon itt megjelent polgármestereit, küldötteit, és a helyi emlékezőket is! Köszönöm, hogy eljöttek!

1918 novemberének elején a hírhedt szovjet Cseka egyik főnöke így igazította el munkatársait: „Mi nem egyes személyek ellen viselünk hadat. A burzsoáziát irtjuk ki, mint osztályt. Ha maguk nyomoznak, nem irományok és bizonyítékok után kutassanak, hogy mit tett vagy mondott a vádlott a szovjet hatóságok ellen. Először azt kérdezzék tőle, hogy melyik társadalmi osztályhoz tartozik, milyen nevelésben részesült, mi a foglalkozása.” – Az iránymutatás világos volt: nem a tett számít, még csak nem is a szándék, hanem elsősorban és alapvetően a származás, és annak gyűlölete.

Nálunk ez a szellemiség először 1918-19-ben jutott hatalomra, amikor egyházellenes, kozmopolita és szabadkőműves páholyok kitartó aknamunkájának következtében összeomlott az ezeréves királyi Magyarország, és a hatalmat kozmopolita, internacionalista nemzetvesztők, majd a Lenin-fiúk kaparintották meg. Eme „dicsőséges 133 nap” alatt elszabadult a pokol Magyarországon. Nem volt elég a vesztes világháború, az antant ellenséges viselkedése és a környező országok hadseregeinek megszállása, még belülről is zajlott a pusztítás. Rövid ámokfutásuk útját vér, szenvedés és mintegy 500 statáriálisan kivégzett magyar szegélyezte. Tovább »

A Pest megyei kereszténydemokraták karácsonya – Prohászka Ottokárral

2016. december 15.

Halásztelken, a Malonyay Kastélyban tartotta ma karácsonyi rendezvényét a KDNP Pest Megyei Szervezete. Az eseményen röviden beszámolt az elmúlt év eredményeiről Hollik István Pest megyei kereszténydemokrata képviselő, majd dr. Aradszki András, a szervezet elnöke tartott ünnepi köszöntőt. Ennek azövegét az alábbiakban olvashatják:

Kedves Vendégeink,
Párttársaim, ünneplő Barátaim!

Az elmúlt évszázadok folyamán úgy alakult, hogy a polgári esztendő utolsó napjaiban a karácsony okán mindig felcsillan a remény.

Az egész éves fáradságos munka és sürgés-forgás után, amikor a téli hideg és sötétség még inkább igyekszik elnyomni az amúgy is megfáradt lelkeket, sorra gyulladnak meg a várakozás kis gyertyafényei, hetekig pislákolnak a növekedő sötétségben, hogy azután a legsötétebb napokban, amikor a bűn éjszakája elhatalmasodik, akkor túláradjon a kegyelem: az Isten maga szülessen közénk. Kiszolgáltatott csecsemőként, a betlehemi magány csendjében, szerényen látogat közénk. Eljön hozzánk az Isten Szeretete.

kdnp-karacsony-2016-halasztelek

Sokan hajlamosak arra – és erre a szórakoztató ipar és a kereskedelem is rájátszik –, hogy karácsonyt a „szeretet ünnepének” nevezzék, miközben rosszul, nem keresztény módon értelmezik a szeretetet. Azt halljuk, olvassuk lépten-nyomon, hogy ilyenkor együtt a család, és ez a karácsony lényege. Vagy számadást végeznek arról, hogy hány tál meleg ételt, hány zsák ruhát osztottak ki, mennyi pénz gyűlt össze a rászorulók számára – és ha magas ez a szám, akkor közhírré teszik, megveregetik egymás vállát, és azt mondják: „jól szerettek”. Egyszer az évben. Közben pedig előszeretettel kérik számon rajtunk, keresztényeken a krisztusi szeretetet, és oktatnak ki annak mibenlétéről.

Azonban mi nem ezt a szeretetet tanultuk Krisztustól. Tovább »

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára