Köszöntő » Események, hírek » Közlemény

Közlemény

Aradszki András győzött

2018. április 9.

Aradszki András, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az országgyűlési választást Pest megye 1. számú választókerületben. A részvétel Érden és a környéken is kiemelkedően magas volt, a választásra jogosultak 74,28%-a járult az urnákhoz nyolcvankét szavazókörben. Aradszki András az adatok 98,8 százalékos feldolgozottságánál a szavazatok 44,03%-ával nyert. Csőzik László 35,39%-ot, míg Vágó Sebestyén 12,92%-ot kapott. 

Dr. Aradszki András bejelnti választási győzelmét Érden 2018. április 8-án éjjel 

Köszönöm, hogy ilyen sokan részt vettek az országgyűlési választáson – kezdte sajtótájékoztatóját vasárnap éjjel Aradszki András. Mint hangsúlyozta: az, hogy a választók megerősítették a Fidesz-KDNP-t, kötelezi az országgyűlési képviselőket, hogy folytassák a 2010-ben kezdett munkát, ami azt célozza, hogy Magyarország prosperáló ország legyen.

– Emellett a helyi ügyeket, amelyeket vállaltunk, és vállalni fogunk a jövőben – gondolok itt az útépítésre, az iskolák fejlesztésére és a Modern Városok Program megvalósítására – folytatni tudjuk. Biztos vagyok benne, hogy az érdiek jól döntöttek, mikor a Fidesz-KDNP listájára és országgyűlési képviselőjére tették le voksukat – mondta Aradszki András.

– Bár az ellenzéki politikusok nem mindig jártak el jogszerűen, és céljaikat, elveiket, indentitásukat feladva próbáltak minket legyőzni, erőnk és hitünk elegendő volt ahhoz, hogy ismét a Fidesz-KDNP alakítson kormányt – zárta szavait.

Jó ütemben halad Érd a Modern Városok Programjával

2018. február 7.

A Modern Városok Programban tizenhárom érdi fejlesztés valósul meg, amelyek forrásigénye meghaladja a 66 milliárd forintot. Ebből az összegből 42 milliárd megérkezett Érdre; ahogy a projektek kivitelezése zajlik, úgy történik a kifizetés is – hangzott el a mai sajtótájékoztatón, amit Simon Róbert Balázs államtitkár, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester tartott, a MVP fejlesztéseihez kapcsolódó országjárás érdi állomásán, a Fácán közi épülő óvodában. Mint elhangzott, hamarosan több érdi fejlesztés is lezárul: ezek egyike a Fácán óvoda, míg az új rendőrség átadását március 26-ára tervezik.

A Modern Városok Program (MVP) fejlesztéseihez kapcsolódó országjárás során Érdre érkezett szerdán Simon Róbert Balázs államtitkár, hogy tájékozódjon a programnak köszönhetően megvalósult, illetve elindított fejlesztésekről. A politikus ellátogatott a 95 százalékban már elkészült Fácán közi óvodába is, ami szintén a MVP forrásaiból épül. Tovább »

Tanulmány készül a szén lehetséges szerepéről a magyar gazdaságban

2017. december 20.

Támogatási szerződést kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálattal egy június végére elkészülő tanulmányról, amely azt vizsgálja meg, hogy a hazai szénvagyonnak milyen szerepe lehet a jövőben a magyar gazdaságban – mondta Aradszki András, a tárca energiaügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Az államtitkár felidézte, hogy a 2011-ben elfogadott magyar energiastratégia az ellátás biztonsága érdekében kiemelten kezeli a külső források helyett a hazai erőforrások bevonását, és ennek egyik fontos eleme lehet a szénvagyon energetikai célú hasznosítása.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a klímaváltozás miatt változott a szén szerepének megítélése az energiaellátásban, a párizsi egyezmény értelmében 2050-re az energiatermelésnek dekarbonizáltnak kell lennie.

Aradszki András jelezte, Magyarországon is választ kell adnia arra, hogy az átmeneti időszakban milyen szerepe lesz a szénnek, illetve felhasználásának milyen további lehetőségei vannak, ezekre a kérdésekre keresi a megoldást a tanulmány.

Az államtitkár kiemelte azt is: azokon a területeken, ahol a szénbányászatnak hagyománya van, jogos társadalmi igény a szénvagyon hasznosítása, ami nem feltétlenül a hagyományos energiatermelés lehet, vannak más lehetőségek is. A magyar kormány elkötelezett a szén alkalmazhatóságának keresésében – tette hozzá. Tovább »

Türkmenisztánban tárgyal az államtitkár

2017. november 29.

Az energetikai beruházások világméretű ösztönzésére van szükség
2017. november 29. 10:54 – NFM

A szükséges energiainfrastruktúra létrehozása elengedhetetlen előfeltétele a külső gázellátási források összekapcsolhatóságának, diverzifikációjának és versenyképességének – mondta a magyar delegáció vezetőjeként Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Charta 28. miniszteri konferenciáján, a türkmenisztáni Asgabatban, 2017. november 29-én.

A kétnapos miniszteri szintű találkozón a fenntartható energiafelhasználást és a szállítási útvonalak diverzifikációját támogató beruházások élénkítéséről folytattak eszmecserét a résztvevők.

Aradszki András felszólalásában a legfontosabb kérdésként említette, miként tudják a nemzeti kormányok elősegíteni, hogy az energetikai beruházások a nemzeti céloknak és a piaci elvárásoknak is megfeleljenek. Szavai szerint elsősorban koherens nemzeti politikai keretre van szükség, tekintettel a gazdasági, környezeti és fogyasztói érdekek védelmére. Hozzátette: Magyarország álláspontja szerint a tiszta energiaforrások – köztük az atomenergia és a megújuló energia – részarányának növelése hatékony eszköz a gazdasági, társadalmi és politikai törekvések, továbbá az európai uniós és nemzetközi éghajlatvédelmi célok eléréséhez. Tovább »

Egy kis magyar történelem. 320 éve volt a zentai csata

2017. szeptember 11.

Áder János köztársasági elnök beszéde a zentai csata 320. évfordulóján tartott megem-lékezésen Zentán 2017. szeptember 11-én
______________________________________

Tisztelt Elnök Úr, Polgármester Úr, Elnök Asszony, Elnök Urak,
Hölgyeim és Uraim!

Archív fotó

Amióta világ a világ, a víz az élet forrása, a folyó az emberi közösség bölcsője. A folyó bőséges áldással fogadja az embert. Aki a partján letelepszik, földet művel, utat és házat épít, családot és hazát alapít. Aki így tesz, nem években, hanem évtizedekben, évszázadokban gondolkodik a folyó örökké hömpölygő vize mellett.

A Tisza partjára települők is az élet forrását keresték sok-sok emberöltővel ezelőtt. Zenta alig néhány évvel a mohácsi csata előtt nyert szabad királyi rangot, s vele fontos kiváltságokat. Valaha iparosok szorgos keze alatt égett itt a munka, és virágzott a kereskedelem.

1526-ban azonban a város a földdel vált egyenlővé. A Duna–Tisza közén újra és újra átvonuló török csapatok Zentát és a környék falvait felperzselték, lakóit lemészárolták, szolgaságba vetették vagy földönfutóvá tették.

A tartóssá vált háborús állapotok a Tisza menti tájra pusztulást hoztak. Százezrek kényszerültek elhagyni azokat a földeket, ahová őseik telepedtek le. A hódoltság elvette mindenüket. Elveszett minden, amit örökül kaptak, és amit gyermekeikre örökül hagyhattak volna.

Egy korabeli utazó, egy Konstantinápolyba tartó diplomata a 16. század közepén így írta le ezt a vidéket: „Mily elhagyatott itt minden, mennyi vad tanyáz a szántóföldeken és szőlőkben! Mily ritka mindenfelé a földműves…, csak a pusztaság végtelen.” Tovább »

Orbán Viktor: Placid atya az európai keresztény kultúra tanúságtevője volt

2017. január 17.

Megrendülését és együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, melyet Olofsson Placid atya halála kapcsán írt Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapátnak, illetve a gyászoló közösségnek – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

„Megrendülten értesültem arról, hogy a magyar szabadság és az európai keresztény kultúra igaz tanúságtevője távozott közülünk. Életének száz esztendeje bátor bizonyságtétel volt arról, hogy ahol az Úr Lelke, ott van a szabadság: templomban és tanteremben éppúgy, mint börtönben és kényszermunkatáborban” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: „tőle tanulhattuk meg a túlélés négy alapszabályát, és hogy a hívő ember Istenbe vetett bizalmát még a legsötétebb diktatúrák sem vehetik el”. „Hálásak vagyunk, hogy magával ragadó, derűs személyiségével bátorságot, hitet és lelki gyógyulást hozott az őt hallgatók életébe, hűségből és hazaszeretetből pedig minden magyar ember számára példát mutatott” – zárta emlékező sorait Orbán Viktor.

Olofsson Károly, szerzetesi nevén Olofsson Placid bencés szerzetes vasárnap (január 15-én) este, életének 101. évében hunyt el.

(Forrás: kormany.hu)

Fogadóóra

2017. január 2.

Tájékoztatom a tisztelt Választópolgárokat, hogy a szokásos havi fogadóórát – bár a parlamenti szünet miatt el szokott maradni – a nagy érdeklődésre való tekintettel januárban is megtartom.

A fogadóóra időpontja: 2017. január 5., csütörtök, 17 órától.
A fogadóóra helyszíne: Érd, Polgárok Háza (Alsó u. 3.)

Az észszerű időbeosztás céljából kérem, részvételüket jelezzék személyi titkáromnál, Eőry Zsoltnál a +36-30/396-5673-as telefonszámon.

Üdvözlettel:
dr. Aradszki András
országgyűlési képviselő

A Pest megyei kereszténydemokraták karácsonya – Prohászka Ottokárral

2016. december 15.

Halásztelken, a Malonyay Kastélyban tartotta ma karácsonyi rendezvényét a KDNP Pest Megyei Szervezete. Az eseményen röviden beszámolt az elmúlt év eredményeiről Hollik István Pest megyei kereszténydemokrata képviselő, majd dr. Aradszki András, a szervezet elnöke tartott ünnepi köszöntőt. Ennek azövegét az alábbiakban olvashatják:

Kedves Vendégeink,
Párttársaim, ünneplő Barátaim!

Az elmúlt évszázadok folyamán úgy alakult, hogy a polgári esztendő utolsó napjaiban a karácsony okán mindig felcsillan a remény.

Az egész éves fáradságos munka és sürgés-forgás után, amikor a téli hideg és sötétség még inkább igyekszik elnyomni az amúgy is megfáradt lelkeket, sorra gyulladnak meg a várakozás kis gyertyafényei, hetekig pislákolnak a növekedő sötétségben, hogy azután a legsötétebb napokban, amikor a bűn éjszakája elhatalmasodik, akkor túláradjon a kegyelem: az Isten maga szülessen közénk. Kiszolgáltatott csecsemőként, a betlehemi magány csendjében, szerényen látogat közénk. Eljön hozzánk az Isten Szeretete.

kdnp-karacsony-2016-halasztelek

Sokan hajlamosak arra – és erre a szórakoztató ipar és a kereskedelem is rájátszik –, hogy karácsonyt a „szeretet ünnepének” nevezzék, miközben rosszul, nem keresztény módon értelmezik a szeretetet. Azt halljuk, olvassuk lépten-nyomon, hogy ilyenkor együtt a család, és ez a karácsony lényege. Vagy számadást végeznek arról, hogy hány tál meleg ételt, hány zsák ruhát osztottak ki, mennyi pénz gyűlt össze a rászorulók számára – és ha magas ez a szám, akkor közhírré teszik, megveregetik egymás vállát, és azt mondják: „jól szerettek”. Egyszer az évben. Közben pedig előszeretettel kérik számon rajtunk, keresztényeken a krisztusi szeretetet, és oktatnak ki annak mibenlétéről.

Azonban mi nem ezt a szeretetet tanultuk Krisztustól. Tovább »

Brüsszelben ülésezett az Energiatanács

2016. december 6.

Dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár vezetésével vett részt a magyar delegáció az Energia Tanács ülésén 2016. december 5-én, Brüsszelben, ahol több jelentős, energiabiztonságot érintő kérdés is felmerült.

energiatanacs-brusszel-161205A tanácskozáson szó esett egyebek között a földgázellátás biztonságáról, az Energiaunió-csomagról, az energiahatékonysági címkézésről is. Az Európai Bizottság tájékoztatást adott a múlt héten előterjesztett tiszta energia rendszer megvalósítását szolgáló javaslatokról.

A földgázellátás biztonságáról szóló javaslattal kapcsolatban Dr. Aradszki András kiemelte, hogy a regionális együttműködés nem célja, hanem eszköze a földgázellátás-biztonság megerősítésének. A tagállamok számára lehetővé kell tenni, hogy minden szomszédos országgal együttműködjenek. A javaslat kiemelt kérdéseiben – a regionális együttműködés megerősítése, a szolidaritás válság esetén, a gázkereskedelmi szerződések ellátásbiztonsági vizsgálata kapcsán – sikerült Magyarország számára megnyugtató politikai iránymutatást adni a további tárgyalásokhoz.

A villamosenergia-piacra vonatkozó javaslatok jelentős mértékben módosítanák a jelenleg hatályos szabályozást, ami áremelkedést eredményezhet. Az államtitkár az egyeztetésen jelezte: a magyar kormány fontosnak tartja a lakossági fogyasztók érdekeinek megvédését, ezért a tárgyalások során a bizottsági javaslattal szemben ragaszkodni fog a szabályozott egyetemes szolgáltatói ár megtartásához. Az új javaslatok tárgyalása során fontos lesz a tagállami sajátosságok, a nemzeti hatáskörök tiszteletben tartása, ezért óvatos megközelítésre van szükség. A visegrádi országokkal folytatott egyeztetésen is felvetődött az energiaár kérdése, a partnerek nyitottak voltak a magyar álláspontra.

A tanácsülést követően Aradszki András kétoldalú megbeszéléseket folytatott a brit, a horvát és a román társtárcák képviselőivel.

(Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)

Fogadóóra

2016. december 5.

Tájékoztatjuk a tisztelt Választópolgárokat, hogy Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő úr a decemberi fogadóórát 7-én, szerdán 16.30-tól 18.00 óráig tartja Érden, a Polgárok Házában.

(Célszerű bejelentkezni a +36-30/396-5673-as telefonszámon Eőry Zsolt személyi titkárnál.)

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára