Köszöntő » Események, hírek » Közösségi munka

Közösségi munka

Születéstől felnőttkorig – konferencia Törökbálinton

2018. április 20.

A Szülők Fóruma Egyesület, az Érdi Tankerületi Központ, az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola, a Segítőkéz Szolgálat, a Szérűskert Bölcsőde és a Bálint Márton Általános és Középiskola szervezésében tartották meg ma tizenharmadik alkalommal a “Születéstől felnőttkorig” című szakmai konferenciát, amelynek fővédnökségét már korábban elfogadtam. A reggel elhangzott köszöntő beszédem az alábbiakban olvasható:

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntőt mond a Születéstől Felnőttkorig c. konferencián Törökbálinton 2018. április 20-án

Az első szó a köszöneté, amiért felkértek e nemes célú és témájú konferencia fővédnökének. Nem csak azért nagy a megtiszteltetés, mert immár magam is a negyedik unoka fogadására készülök, hanem azért is, mert Magyarország Kormányának egyik prioritást élvező témája a házasság és a családok védelme és támogatása. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy Magyarország és a nemzet legnagyobb problémája és a ránk leselkedő legnagyobb veszély a népesség csökkenése. Óvatos örömmel mondhatom, hogy az utóbbi években – a keresztény-nemzeti kormány intézkedéseinek köszönhetően – még nem nagy arányú, de határozott javulás tapasztalható ezen a téren.

A mai konferencia programját végignézve örömmel láttam, hogy a születés utáni feladatok és esetleges problémák mellett külön szó lesz a magzati fejlődés fontosságáról is. Kereszténydemokrataként, de hívő katolikusként sem mondhatok mást, mint hogy meggyőződésem szerint az emberi élet a fogantatással kezdődik. Ezért az embrionális, illetve a magzati állapotában lévő „kis embert” az élet minden területén ugyanolyan jogok – és ezért ugyanolyan figyelem és törődés – illetik meg, mint a megszületett embert. (Ezt az igazságot próbáljuk a nagypolitikában is érvényre juttatni.)

__________________________________________

Tovább »

Magyarország szuverenitása számunkra létfontosságú

2018. január 27.

Csapat-összetartást tartottunk ma egy alföldi lovastanyán kampányfőnököm, T. Mészáros András (egyben Érd MJV polgármestere) jóvoltából – disznótorral egybekötve.

Dr. Aradszki András rövid beszédet mond a Fidesz-KDNP szövetség aktivistái előtt 2018. január 27-én

 

Az eseményen elmondtam, hogy most én vagyok az a zsák krumpli, amit a piacon el kell tudni adni. Azonban annak a választásnak, amelyre most közösen készülünk, ennél sokkal nagyobb a tétje: magyar hazánkat, hagyomá-nyainkat, kultúránkat és nem utolsó sorban a hitünket fenyegeti igen nagy veszély. Mi nem engedjük, hogy mások mondják meg, kivel és hogyan kell élnünk. Magyarország szuvereni-tása számunkra létfontosságú; minden olyan területen ragaszkodunk hozzá, amelyet az EU nem rendel magához konkrét rendelettel. 

Hazánk ma csak a jelenlegi kormánypártokra számíthat, hiszen mind a balliberális oldalra, mind a Jobbikra igaz, hogy képtelen megvédeni Magyarországot, és alkalmatlan is rá.

Ezért a mai alkalom legyen erőgyűjtés, hogy a hátralévő mintegy 70 napot a választási kam-pány jegyében hatékony munkával töltsük. Számítok az aktivistáinkra, és kérem, tegyenek meg mindent, hogy az elkezdett munkát folytathassuk, és Magyarország ne térjen le az általunk helyesnek tartott jelenlegi útjáról.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Magyarország energiastratégiájáról tartottam előadást a Budafok-tétényi KÉSZ meghívására

2016. november 22.

wp_20161122_18_26_02_pro1

wp_20161122_18_26_10_pro1

wp_20161122_18_25_52_pro1

Kodály Zoltán Országos Műveltségi Vetélkedőt hirdetett Érd

2016. október 28.

Az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából országos műveltségi vetélkedőt rendez a megyei jogú városok általános és középiskolái, valamint alapfokú művészetoktatási intézményei számára.

Erről tartott sajtótájékoztatót Kodály Zoltánné Péczely Sarolta énekművész, Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára, Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, Pest megye 1. számú választókerületének kereszténydemokrata országgyűlési képviselője, Szőnyi Erzsébet zeneszerző, valamint T. Mészáros András, Érd polgármestere október 25-én.

kodaly-muveltsegi-vetelkedo-meghirdetese-161025

Fogadóóra (közlemény)

2014. május 6.

DSC01503Tisztelt Választópolgárok!

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő május 8-án, csütörtökön 17 órától tartja az új parlamenti ciklus első fogadóóráját Érden, a Polgárok Házában (Alsó u. 8.), ahová szeretettel várja azon választópolgárokat, akik személyesen kívánnak vele találkozni.

 

Zászlóavatás Törökbálinton

2014. május 4.

DSC02801DSC02813Ma, Szent Flóriánnak, a város védőszentjének napján déli 12 órakor felavatták Törökbálinton a Városszépítő Egyesület által állított zászlórudat, amelyre állandó jelleggel felvonták a település zászlaját.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, aki az édesanyák köszöntését követően arról beszélt, hogy milyen közösségmegtartó ereje van egy zászlónak és az azt kifejező szolidaritásnak, lokálpatriotizmusnak – a hazaszeretetnek.

E.Zs.

 

Új autópálya-csomópontok épülnek az M7-esen Érdnél és Törökbálintnál

2014. március 25.

Interspar új - ÉrdEgyenként 1,2 milliárd forint tervezett építési költségen átépítik Érden az M7-es autópálya, míg Törökbálinton az M0-s és az M7-es autópályák csomópontját – jelentette be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hétfőn Érden. Ezzel összefüggésben Érd-Parkvárosban elkezdődhet az ország legmodernebb és egyik legnagyobb Interspar áruházának építése is. Ez utóbbi mintegy száz új munkahelyet, valamint új könyvtárat és postahivatalt is jelent az érdieknek.

Az érdiek reggel Budapest felé, a nagy forgalom miatt nehezen tudnak felhajtani az M7-es autópályára, míg délután az ellenkező irányból hasonló a helyzet. A probléma megoldása 2002-ben merült fel először, de csak 2010-ben éledt újjá és most jutott el a megvalósulásig – jelentette be hétfői, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a NIF Zrt-vel és a Spar Magyarország Kft-vel tartott közös sajtótájékoztatóján Aradszki András (KDNP) országgyűlési képviselő, aki a mostani választásokon is indul a Fidesz és a KDNP közös jelöltjeként. Tovább »

Kupakgyűjtés Bogika gyógyulásáért

2014. február 6.

DSC01851Február 5-én az érdi Polgárok Házában tartott sajtótájékoztatót dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, egyben a kezdeményezés fővédnöke és az Ö.T.H.É.T. Egyesület , továbbá a választókerület öt településének elöljárói (Érd, Diósd, Tárnok, Pusztazámor polgármestere, valamint Törökbálint alpolgármestere) és az Érdi Fidesz Zöld Tagozata a jótékonysági és egyben környezetvédelmi céllal induló kupakgyűjtési akcióról. Ennek lényege, hogy a daganatos betegségben szenvedő diósdi Balogh Bogika gyógykezelésére fordítják az összegyűjtött műanyag kupakok bevételét.

A tájékoztatón jelen volt Bogi édesapja is, aki tárgyszerűen, mégis meghatóan mutatta be kislánya jelenlegi helyzetét és állapotát, majd tájékoztatott reményeikről is. Kifejezte őszinte köszönetét és háláját a szervezőknek és mindazoknak, akik az akcióban segédkezni fognak.

A gyűjtésre hivatalos intézmények helyiségeiben, iskolákban, óvodákban közösségi intézményekben lesz lehetőség, és az akció folyamatos.

(További információkat a kihelyezett /és az alább mellékelt/ plakáton találnak.) Tovább »

Százezer ember képzése indult el a téli közfoglalkoztatási programban

2013. december 9.

Százezer ember képzése indult el december elején a kormány téli átmeneti közfoglalkoztatási programjában, amelyben március 31-ig átlagosan kétszázezren vesznek részt. A  december 2-án elindított tanfolyamokat az országos közfoglalkoztatók jelzései alapján állították össze.

Budapesten és a 19 megyében a meghirdetett tanfolyamok túlnyomó többsége már elindult, és a képzésben résztvevők a mindenkori nyolcórás közfoglalkoztatási minimálbért kapják. A helyközi és helyi járatokat a képzésre történő utazáshoz mindenki térítésmentesen veheti igénybe. A képző intézményeket – jelentős részben szakképző iskolákat – a foglalkoztatási központok pályázat útján választották ki.

A november elsejétől indított téli közfoglalkoztatási programban átlagosan kétszázezren dolgoznak április 30-ig, közülük decembertől március végéig átlagosan százezren képzésben vesznek részt. Tovább »

Idősek napja Érden

2013. október 7.

DSC09502Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő október 4-én, pénteken délután az érdi művelődési házban köszöntötte a mintegy négyszáz megjelentet az idősek napja alkalmából. Köszöntőjében az alábbiakról beszélt:

1, Szeretettel és tisztelettel köszöntöm a megjelent időseket, nyugdíjasokat! Azt a nemzedéket, amely kemény munkával és kitartással megteremtette a feltételeket ahhoz, hogy a ma aktív korosztály végzettséget szerezzen, munkához juthasson, demokráciában élhessen.

Megbecsülni az időseket és gondoskodni róluk ezért a politika erkölcsi kötelessége is. Különösen kereszténydemokrataként ezt kell mondanom: nem térhet vissza az a politika, amely ezt az erkölcsi kötelességet elmulasztotta, amely az időseket ahelyett, hogy segítette volna, létbizonytalanságba taszította. Mert az időseket meg kell becsülnünk. Elsősorban azért, mert tőlük kaptuk az életünket; továbbá élettapasztalatuk miatt, amely okosan a mai viszonyokra alkalmazva igencsak tanulságos és hasznos lehet ma is.

Itt jegyzem meg, hogy hétfőn Ferenc pápa nagyon is lényegre törően fogalmazott, amikor felvázolta a mai szomorú társadalmi helyzetképet:

»A kockázat az, hogy kiselejtezzük az időseket és a gyerekeket is. Egy nép jövője éppen ebben rejlik: az idősekben és a gyermekekben. Annak a népnek, amely nem gondozza az időseket és a gyermekeket, nincs jövője, mert nincs emlékezete és nincs ígérete. Milyen gyakori, hogy mellőzik őket! A gyermekeket cukorkával vagy egy játékkal csendesítik el, az időseket pedig nem hagyják beszélni, nem hallgatják meg tanácsaikat, mondván, hogy „szegények már öregek”.« Tovább »

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára