Köszöntő » Magamról

Magamról

DSC07812-300x3001956-ban születtem Békéscsabán, értelmiségi családban. Általános és középiskoláimat Békéscsabán végeztem. A József Attila Tudományegyetem Jogi Karának nappali tagozatán 1982-ben szereztem diplomát.

1988-tól 2014 májusáig a MOL Rt-nél dogoztam jogi menedzserként. 1983-ban kötöttem házasságot, két leánygyermekünk van. 1990 óta Érdligeten lakunk, a magunk építette családi házban. 1990-től tagja vagyok a Kereszténydemokrata Néppártnak, a százhalombattai szervezet alapító tagjaként. 2003 novemberében léptem be a FIDESZ Magyar Polgári Szövetségbe, 2004 márciusában választottak a Pest megye 8. számú választókerületi tanács elnökének. Folyamatosan részt vettem Százhalombattán, illetve Érden az önkormányzati munkában, a Jogi és Ügyrendi Bizottságban. Gazdasági, jogi ismereteken túl államigazgatási tapasztalatokkal is rendelkezem. Életem során folyamatosan sportoltam, kosárlabdáztam, Szeged és a Kecskemét NB-I. osztályú csapataiban játszottam. Tagja vagyok a KÉSZ érdi szervezet elnökségének, az Érdligeti Római Katolikus Egyházközség képviselő-testületének.

1998-ban KDNP, 2006-ban Fidesz-KDNP jelöltjeként indultam az országgyűlési választáson.

2006. október elsejétől az érdi 8. egyéni választókerület önkormányzati képviselője, valamint Érd társadalmi alpolgármestere voltam.

2010. áprilisában Pest megye 8. sz. választókerületében Fidesz-KDNP színekben indultam és az első fordulóban nyertem az országgyűlési választásokon. A KDNP frakciójának tagjaként 2010-2014 között az Országgyűlés számos bizottságában dolgoztam.

2014-ben ismét győztem az akkor már Pest megye 1. sz. választókerültének hívott térségben. Az Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettesévé választottak. 2014. június 15-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára lettem, így a frakcióvezető-helyettesi feladatköröm megszűnt.

2018-ban harmadszor nyertem mandátumot választókerületemben, így továbbra is a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának tagja maradtam. Az NFM megszüntetése miatt államtitkári beosztásom is megszűnt. A tekintélyes Törvényalkotó bizottság tagja és a KDNP frakcióvezető-helyettese lettem.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára