Köszöntő » Események, hírek » Magyarország

Magyarország

Nekünk Magyarország az első!

2018. február 18.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde a Várkert Bazárban:

__________________________________

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Boross Péter miniszterelnök úr, Tarlós István főpolgármester úr, Kövér László házelnök úr!

Orbán Viktor évértékelőt tart 2018. február 18-án

Szeretettel köszöntöm Önöket. Örülök, hogy újra együtt lehetünk. Mindig izgalommal készülök erre a találkozóra. A mai mondandóm igazi problémáját nem a tartalom jelentette, a gondolatokat és a témákat illetően inkább a bőség zavarával küzdök, az igazi kihívást az idősíkok jelentik. Figyelembe kell venni, hogy ez a huszadik évértékelő beszéd. Aztán azt is, hogy hamarosan lezárjuk a második egymást követő kormányzati ciklusunkat, ez nyolc év. És ami mindenkit izgalomban tart: 49 nap, és itt a választás. Ráadásul idén harminc éve, hogy megalakítottuk a Fideszt. Ezeket kellene a következő percekben ügyesen összehangolni. De nem azért jöttünk ide, hogy együttérzésünket fejezzük ki az előadóval az ő intellektuális problémái miatt, hanem azért, hogy meghall-gassuk, amit mondani akar.

Hölgyeim és Uraim!

Amikor az elmúlt nyolc évről beszélünk, tudnunk kell, hogy a magyarokban él egy furcsa szerénység vagy inkább álszerénység. Már gyerekkoromban is megfigyeltem, hogy hiába álltak palántázáskor példás rendben a sorok, a szüleim legfeljebb annyit mondtak: végeztünk. Tovább »

Utasítást kapott a külügyminiszter

2018. január 31.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma utasítást kapott a kormánytól, hogy február 5-én, amikor megjelenik a csomag első tervezete, vizsgálja meg azt, és ha az olyan migrációpárti lesz, mint az alapjául szolgáló deklaráció és ENSZ-főtitkári nyilatkozat, indítsa el az ország kilépését a tárgyalásokból.

Hangsúlyozta: a 2016-ban elfogadott deklaráció alapján kellene kormányközi tárgyalássorozatnak kezdődnie februárban, és az év végén kellene elfogadni a csomagot, de még meg sem indult a tárgyalás, a főtitkár máris kihirdette az eredményt.

(kormany.hu)

Magyarország szuverenitása számunkra létfontosságú

2018. január 27.

Csapat-összetartást tartottunk ma egy alföldi lovastanyán kampányfőnököm, T. Mészáros András (egyben Érd MJV polgármestere) jóvoltából – disznótorral egybekötve.

Dr. Aradszki András rövid beszédet mond a Fidesz-KDNP szövetség aktivistái előtt 2018. január 27-én

 

Az eseményen elmondtam, hogy most én vagyok az a zsák krumpli, amit a piacon el kell tudni adni. Azonban annak a választásnak, amelyre most közösen készülünk, ennél sokkal nagyobb a tétje: magyar hazánkat, hagyomá-nyainkat, kultúránkat és nem utolsó sorban a hitünket fenyegeti igen nagy veszély. Mi nem engedjük, hogy mások mondják meg, kivel és hogyan kell élnünk. Magyarország szuvereni-tása számunkra létfontosságú; minden olyan területen ragaszkodunk hozzá, amelyet az EU nem rendel magához konkrét rendelettel. 

Hazánk ma csak a jelenlegi kormánypártokra számíthat, hiszen mind a balliberális oldalra, mind a Jobbikra igaz, hogy képtelen megvédeni Magyarországot, és alkalmatlan is rá.

Ezért a mai alkalom legyen erőgyűjtés, hogy a hátralévő mintegy 70 napot a választási kam-pány jegyében hatékony munkával töltsük. Számítok az aktivistáinkra, és kérem, tegyenek meg mindent, hogy az elkezdett munkát folytathassuk, és Magyarország ne térjen le az általunk helyesnek tartott jelenlegi útjáról.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem

2018. január 19.

Dr. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjúja 

A magyar kormány migrációs politikája változatlan: nem fogad bevándorlókat, senkit sem telepít le az országba – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műso-rában.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormány sosem fogadta el az európai uniós kvótaszabá-lyokat, így azok alapján senki semmilyen jogot nem követelhet magának Magyarországon – hangsúlyozta a kormányfő. Azt is mondta ugyanakkor – utalva a tavaly oltalom alá vett mintegy 1300 emberre -, hogy a magyar jogrendszer által befogadott nemzetközi menekültügyi egyezményeknek eleget tesznek, így ha úgy látják, hogy valaki nemzetközi védelemre szorul, akkor neki átmeneti oltalmat ad Magyarország. Az ilyen emberek abban különböznek az “országhatárt letaroló” illegális migránsoktól, hogy először “bekopogtattak az ajtón”, és közölték, védelemre szorulnak – fejtette ki, hozzátéve: többségében felügyelet nélküli gyermekekről és asszonyokról van szó. Az oltalmazottaknak, ha már nem szorulnak védelemre, vissza kell menniük oda, ahonnan jöttek, sosem lesznek magyar állampolgárok – közölte, hozzátéve: ma Magyarországon őrzött és nem őrzött szálláshelyeken 491 ember tartózkodik.

A kormányzat által “Stop Soros” névvel illetett tervezetről azt mondta, a három elemből álló migrációs törvénycsomag új helyzetet teremt, mindenki, így Soros György is eldöntheti, hogy mit csinál: abbahagyja vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását. Ha folytatja, az új törvény rá is vonatkozik majd – jelezte. Tovább »

Új törvénycsomag készül: a “Stop Soros”

2018. január 17.

Három, az illegális migrációval kapcsolatos törvényről döntött a kormány – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter.

George Soros, magyarországi születésű amerikai spekuláns

A kormány úgy döntött, hogy a nemzeti konzultáció eredményei alapján törvénycsomagot készít elő. Pintér Sándor belügyminiszter szerint az a cél a törvényekkel, hogy senkit se érjen meglepetés. A csomag neve Stop Soros – tette hozzá Kovács Zoltán kormány-szóvivő. A kabinet három törvényjavaslatról döntött, amelyet társadalmi vitára bocsátanak.

– Az illegális migráció támogatásában résztvevők adatszolgál-tatásra lesznek kötelezve.

– Ha egy szervezet külföldről kap pénzt, és az a támogatás több, mint a hazai, akkor 25 százalékos illetékfizetési kötelezettség terheli. Az ügyészség ellenőrzi az elvárások teljesítését, és értesíti a bíróságot, ha szabálytalanságot talál.

– Bevezetik az idegenrendészeti távoltartás intézményét, mivel nemcsak pénzzel, hanem személyekkel is lehet támogatni az illegális migrációt segítő szervezeteket. Ezzel az érintett külföldi állampolgárokat távol tartanák Magyarországról, a magyarokat pedig a schengeni határ 8 kilométeres körzetétől.

(Forrás: InfoRádió)

Megvannak a képviselőjelöltjeink Magyarország 106 választókerületében

2018. január 16.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közös egyéni jelöltjeit ma délelőtt jóváhagyta és ezáltal hivatalossá tette a Fidesz Országos Választmánya. A lista itt található:

http://static.fidesz.hu/newsite/documents-file/jei/1516097790-a-fidesz-magyar-polgari-szovetseg-es-a-keresztenydemokrata-neppart-egyeni-jeloltjei.pdf

A Fidesz Országos Választmánya elfogadta a a KDNP-vel közös jelöltek listáját

2018. január 16.

Döntött a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya kedden az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról. A fidesz.hu oldalon közzétett dokumentumból kiderül: 2014-hez képest a körzetek mintegy ötödében indít új jelöltet a Fidesz-KDNP-pártszövetség.

Az eddigi KDNP-s egyéni képviselők közül újraindul a mandátumért Baranya megye 3-as választókerületében (Mohács és térsége) Hargitai János, a párt ügyvezető alelnöke, Budapest 2-es körzetében (XI. kerület) Simicskó István honvédelmi miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. Pest megyében több kereszténydemokrata egyéni induló lesz: Pest 1-es, Érd központú vk-jában Aradszki András energiaügyi államtitkár, a párt Pest megyei elnöke újrázhat, a 12-es körzetben (Cegléd) pedig Földi László védheti meg képviselői mandátumát. Somogy megye 4 választókerületéből kettőben ugyancsak újraindulnak a jelenlegi kereszténydemokrata országgyűlési képviselők a választók bizalmáért: a 2-es körzetben (Barcs) Szászfalvi László, míg a 3-asban (Marcali) Móring József Attila. Szabolcs-Szatmár-Bereg 3-as választókerületében (Kisvárda) Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke indul újra.

Ugyancsak KDNP-s képviselője lehet Budapesten az V. kerületnek (1-es vk), ahol Hollik István lesz a Szövetség jelöltje, míg Harrach Péter KDNP-frakcióvezető körzetében (Pest megye 4-es: Vác és Dunakanyar) Rétvári Bence KDNP-alelnök, az EMMI miniszterhelyettese indul. Tolna megye 3-as körzetében (Paks) Süli János tárca nélküli miniszter lesz a Fidesz-KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje.
_____________________________

A legtöbb változás Budapesten lesz. Tovább »

Az államfő kiírta a választás időpontját

2018. január 11.

Április 8-ra írta ki az országgyűlési választást Áder János köztársasági elnök.

“1990-ben az első szabad országgyűlési választásokon kinyilvánított népakarat április 8-án vált véglegessé. Az azóta eltelt időszakban fiataljaink újabb és újabb nemzedékei váltak értékes és nélkülözhetetlen részévé politikai nemzetünknek. Magyarország választójoggal rendelkező polgárai az akkori sorsdöntő tavasz óta immár nyolcadik alkalommal dönthetnek arról, hogy kikre bízzák az ország ügyeinek intézését. Az 1990-es polgári demokratikus átmenet lehetővé tette az európai alkotmányos hagyományokból építkező szabad és független Magyarország megszületését. 1990 óta a választás időpontjának kitűzése a köztársasági elnök alkotmányos joga és kötelessége. Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel – külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt -, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki” – áll az államfő közleményében.

(Forrás: MTI)

A testvérgyilkosság égbekiáltó bűn

2018. január 8.

Az 1945-ben málenykij robotra elhurcolt férfiakra emlékezve az alábbi emlékező beszédet mondtam el tegnap délelőtt Érden és ma este a tárnoki rendezvényen:
_____________________

Tisztelt Emlékezők, kedves Egybegyűltek!

Egy szomorú és tragikus eseményre való emlékezés hozott össze itt ma bennünket, ahogy minden esztendőben.

1945 januárjának eleje, vízkereszt!

Még elképzelni is borzasztó, ahogyan egy világ- és országégés vége felé, amikor még a fővárosért folyt az elkeseredett harc, az életerős érdi és környékbeli férfiakat, több ezer embert, hazugsággal összeterelnek és elhajtják magyarországi nagyvárosokon át a szovjet haláltáborokig. Sokan útközben halnak meg ismeretlen helyre, végtisztesség nélkül temetve, mások a táborban maradnak örök fogolyként.

Voltak erősek és szerencsések, akik hazatértek. Őket olyan rendszer, olyan hivatalos Magyarország fogadta, ahol indulókban, silány versekben kellett zengedezni az árulásról, és – mondjuk ki – a lelkeket is eláruló gyilkosokról.

Dr. Aradszki András megemlékező beszédet mond Érden, az elhurcoltak emlékművénél 2018. január 7-én

Tovább »

Idén eldől a magyarság további sorsa

2018. január 2.

Képviselői köszöntő az új esztendő küszöbén minden jóakaratú választókerületi Polgár felé.
________________________

Tisztelt Polgártársaim!

Ismét átléptük egy új esztendő küszöbét.

Ha megnézzük az elmúlt év, sőt az egész eddigi hétéves kormányzásunk irányát és lényegi döntéseit, azt láthatjuk, hogy óriási fordulatot hajtottunk végre a társadalom életében. Tulajdonképpen visszataláltunk történelmünk ősi értékeihez, levetettük az idegen, internacionalista és kozmopolita vonásokat, és visszatértünk azokhoz, amelyek valójában magyarrá teszik a magyart. Lett egy keresztény alapokon nyugvó Alaptörvényünk, amely most megvéd bennünket, van és folyton bővül a családtámogatási rendszerünk, óvjuk a házasság szentségét és a család intézményét, gondoskodunk a haza és a szuverenitás politikai és katonai védelméről, nemzetpolitikánk pedig eddig nem látott eredményeket ért el, és már több mint egymillió visszahonosítást sikerült elvégezni.

A tapasztalat azt mutatja, hogy Magyarországon kereszténydemokrata kormányzás folyik. A kabinet szellemisége, a törvényhozás módja és célja mind a keresztény társadalmi tanítás hazánkra vonatkoztatott megoldásait keresi és igyekszik életre váltani. Nem kis teljesítmény ez akkor, amikor körülöttünk számos európai ország identitásválsággal küzd, nemzeti öntudatának immunrendszerét kikapcsolja, természetes és egészséges életösztönét elfojtja, és szinte önként adja át magát egy olyan kultúra képviselőinek, amely meggyőződésében határozott és erős, azonban a kereszténységgel ellentétes alapokon és ideológia mentén hódít teret magának. Sajnos a nyugati liberális hangadóknak alapvető érdekük és céljuk a kereszténység megsemmisítése. Ehhez pedig megfelelő eszköz az iszlám térhódításának elősegítése.

Magyarország most ismét a kereszténység védőbástyája Európában. Olyan sziget, amelybe kapaszkodhatnak azok, akik nem akarnak elsüllyedni a nihilizmus és az értékeket eldobó liberalizmus örvényében. Hazánk bátran kiáll értékei és elvei mellett, miközben minden eddiginél nagyobb csatákat vívunk Brüsszelben a kényszeröngyilkosság kötelezővé tétele ellen. Tovább »

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára