Menü Bezárás

Meghalt Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő

Autóbalesetben meghalt Arnóth Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere – közölte Petőné Papp Margit, a helyi önkormányzat tanácsnoka. A helyi városházára kora reggel kitűzték a gyászlobogót. A Fidesz saját halottjának tekinti a politikust.

Hárman a helyszínen életüket vesztették a szerda este fél tizenegy körül az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt súlyos baleset sérültjei közül – közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az egyik halálos áldozat Arnóth Sándor fideszes képviselő, Püspökladány polgármester volt. Ezt a a Fidesz sajtóosztálya megerősítette. A balesetben meghalt Arnóth sofőrje is. Ők szabályosan haladtak a pályán, amikor összeütköztek a  velük szemben hajtó autóval, amelynek vezetője szintén életét vesztette.

A balesetet okozó 51 éves aszódi férfi eddig tisztázatlan okból a forgalommal szemben hajtott fel az M3-as autópályára, ahol a belső sávban ütközött a szabályosan közlekedő, Miskolc felé tartó személyautóval.
A vétlen járműnek egy kisteherautó is nekicsapódott, az abban ülők nem sérültek meg – közölte a szóvivő.

A helyszínelés hajnali négy óráig tartott, addig teljes útzár volt érvényben; a forgalmat a 41-es kilométernél, a bagi lehajtónál a 3-as főútra terelték.

Arnóth Sándor 1994-ben lépett be a Fideszbe, ugyanettől az évben a megyei közgyűlésnek is tagja lett. 1998-ban és 2002-ben is bejutott a parlamentbe egyéni választókörzetéből. A 2006-os országgyűlési választásokon már nem jutott mandátumhoz, de az önkormányzati választáson Püspökladányban polgármesterré választották. 2008 júniusában újra bejutott a parlamentbe a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról, a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választott Pálinkás József helyére.

A 2010-es választásokon parlamenti mandátumot nyert Arnóth Sándor nős volt, három gyermek édesapja.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség saját halottjának tekinti a politikust. “Arnóth Sándorban tiszteletre méltó, becsületes, a hazájáért híven dolgozó társunkat veszítettük el. Szeretteinek gyászában a párt és a frakció osztozik” – olvasható a kormánypárti képviselőcsoport csütörtök reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Kereszténydemokrata Néppárt mély fájdalommal értesült Arnóth Sándor haláláról. Püspökladány tisztességes és őszinte polgármesterének elvesztése komoly veszteséget jelent az ország megújításáért tett lépések közepette – írja a KDNP részvétnyilvánító közleményében.

Halála miatt egyébként minden parlamenti párt részvétét nyilvánította. Ő 1990 óta a hetedik politikus, aki országgyűlési képviselőként szenvedett halálos kimenetelű közlekedési balesetet.

Forrás: inforadio.hu; kdnp.hu

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: