Menü Bezárás

MEGVÉDTÜK MAGYARORSZÁGOT

Brüsszelben a miniszterelnök sikeresen védte meg az országot, és a kormány migráció ügyében képviselt álláspontját – hangsúlyozta Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában. A múlt szerdán Magyarországot érintő témákat tárgyalt az Európai Parlament, a vitán részt vett Orbán Viktor is. A miniszterelnök sikeresen védte meg az országot, és a kormány migráció ügyében képviselt álláspontját – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos elmondta azt is, hogy szemmel láthatóan nem kapott többséget a 7-es cikkellyel való fenyegetés sem, hiába emlegették azt előszeretettel a szocialista és liberális politikusok.

 
A képviselő megjegyezte, láthatta mindenki azt is, hogy a magyar parlamentnek a viták intellektuális színvonalát vagy stílusát tekintve nincs semmilyen szégyellnivalója. Néhány európai parlamenti képviselő nyilatkozata megdöbbentett mindenkit, a könyvégetés emlegetésétől kezdve a migránsokkal való embertelen bánásmódig – fűzte hozzá. Kósa Lajos meghökkentőnek nevezte néhány magyar képviselő felháborító viselkedését. Megjegyezte, a jobb sorsra érdemes jobbikos Balczó szánalmasan sodródott bele Soros György legjobb barátainak táborába, még néhány liberális EP-képviselő is szolidabban fogalmazott nála.

A Fidesz frakcióvezetője a legmegdöbbentőbbnek a szocialista Ujhelyi István nyilatkozatát tartja, mely „Verhofstadt legjobb mutatványait is alulmúlta”. A szocialistáknak még mindig nehezen megy a haza szó értelmezése, ők jobban érzik magukat egy internacionalista közegben – fűzte hozzá. 

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy az a kísérlete sem jött össze a szociálliberális oldalnak, mely az Európai Néppárt megosztását célozta. Elmondta azt is, a vitában hiába emlegették fel egyes képviselők a régi ügyeket, azok már jogi értelemben lezárultak, megnyugtatóan rendeződtek. Kósa Lajos közölte, a mostani ügyekben is tárgyalni kell, normális keretek között tartani a vitát, és ha a végén van törvényhozási feladata a magyar parlamentnek, akkor azt elvégzik.

Dömötör Csaba úgy értékelt, az elmúlt napokban korábban példátlan nyomás nehezedett az országra, aminek az az oka, hogy rá akarják kényszeríteni a kormányt politikája megváltoztatására, például a határok védelme, bevándorlás területén. Szerinte a jelentős részben Soros György által pénzelt szervezetek próbálják gyengíteni Magyarország védelmi képességeit. Közölte, várják a magyarok támogatását; keddig 670 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet.

(fidesz.hu, MTI)

 

 

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: