Menü Bezárás

Napirend előtti felszólalás a hosszú távú növekedés témájában

Napirend előtt szólalt fel az Országgyűlésben dr. Aradszki András országgyűlési képviselő november 18-án, miután elhangzott dr. Varga Mihály pénzügyminiszter felszólalása a GDP 1,7%-os emelkedésének elemzéséről:

DR. ARADSZKI ANDRÁS (KDNP): Köszönöm a szót, Elnök úr! Tisztelt Elnök úr! Miniszter úr! A Miniszter úr által felsorolt és elmondott adatok imponálóak, nagyon biztatóak a jövőre nézve. Az biztos, hogy elkezdődött a 2009-ben a szocialisták által okozott seb lassú gyógyulása. De ha azt nézzük meg, hogy emögött milyen adatok vannak, milyen kormányzati tevékenység, akkor azt lehet mondani, hogy azt a folyamatot, ami a gazdasági fordulatot jelenti, fenntartható folyamatnak kell hogy minősítsük. Azt lehet látni, hogy növekszik a belső fogyasztásra való képessége a magyar lakosságnak, a rezsicsökkentéssel, valamint a bérek és a nyugdíjak reálértékének a növelésével egy elengedhetetlen feltételt is igyekszünk elérni, hogy a magyar lakosság számára is a gazdasági növekedés előnyei elérhetők legyenek.

Ehhez további lépést és eszközt adnak a most elfogadás előtt álló adótörvények is, amelyek szerint a családi adókedvezménynek a KDNP-s javaslatra történő kiterjesztése tovább fogja erősíteni a családosok, valamint a bérből és fizetésből élők vásárlóerejét és megélhetési feltételeit. Mindenesetre azt lehet mondani, hogy a kormányzat eddigi tevékenysége, az eddigi intézkedések egy fontos kérdés felé indulnak el, egy fontos kérdést igyekeznek megoldani, ez pedig a demográfiai helyzetünk problematikája.

Azt lehet látni a gazdasági adatokból, a gazdasági növekedésből és a gazdasági növekedés elérése érdekében felhasznált eszközökből, hogy a Fidesz-KDNP-kormánynak igen fontos célja az, hogy a demográfiai adatokon javítani tudjon, a családok megélhetésén segíteni tudjon, és a jelenlegi növekedési adatok erre mindenképpen biztató eredményeket mutatnak.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

parlament.hu

 

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: