Menü Bezárás

“Ne féljetek!” – Szent II. János Pál pápa Kartalra érkezett

wp_20161106_11_38_19_pro1

wp_20161106_11_38_10_pro1A 150 éves Árpádházi Szent Erzsébet-plébániatemplom jubileumi ünnepségsorozatába illeszkedően ma délelőtt a szentélyben elhelyezett két új festett üvegablakot áldotta meg Tamási József apát-plébános a Pest megyei Kartalon. Az egyik új ablak az irgalmas Jézust, a másik Szent II. János Pál pápát ábrázolja.

A nap különösen nagy eseménye volt, hogy őeminenciája Stanislaw Dziwisz krakkói bíboros, a Nagy Pápa egykori személyi titkára ajándékaként a lengyel pápa vérereklyéjét is elhelyezték a templomban. Az ünnep fényét emelte a rendkívüli eseményre érkezett lengyelországi énekkar, de az apát-plébános szenvedélyes és régi emlékeket idéző prédikációja is feledhetetlenné tette ezt a napot helyiek és vendégek számára egyaránt.
Az esemény üzenete: “Ne féljetek megélni a keresztény hitet! Ne féljetek attól, hogy Krisztus hite elvesz a boldogságotokból! Nem elvesz, hanem kiteljesíti azt!”
Kartal a hatodik olyan magyarországi település, amelynek temploma Szent II. János Pál ereklyéjével büszkélkedhet.

Az ünnepi szentmisén a helyi kereszténydemokraták meghívására a KDNP Pest megyei elnökeként vehettem részt. Köszönet érte!

wp_20161106_10_52_59_pro1

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: