Köszöntő » Események, hírek » oktatás-nevelés

oktatás-nevelés

Születéstől felnőttkorig – konferencia Törökbálinton

2018. április 20.

A Szülők Fóruma Egyesület, az Érdi Tankerületi Központ, az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola, a Segítőkéz Szolgálat, a Szérűskert Bölcsőde és a Bálint Márton Általános és Középiskola szervezésében tartották meg ma tizenharmadik alkalommal a “Születéstől felnőttkorig” című szakmai konferenciát, amelynek fővédnökségét már korábban elfogadtam. A reggel elhangzott köszöntő beszédem az alábbiakban olvasható:

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntőt mond a Születéstől Felnőttkorig c. konferencián Törökbálinton 2018. április 20-án

Az első szó a köszöneté, amiért felkértek e nemes célú és témájú konferencia fővédnökének. Nem csak azért nagy a megtiszteltetés, mert immár magam is a negyedik unoka fogadására készülök, hanem azért is, mert Magyarország Kormányának egyik prioritást élvező témája a házasság és a családok védelme és támogatása. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy Magyarország és a nemzet legnagyobb problémája és a ránk leselkedő legnagyobb veszély a népesség csökkenése. Óvatos örömmel mondhatom, hogy az utóbbi években – a keresztény-nemzeti kormány intézkedéseinek köszönhetően – még nem nagy arányú, de határozott javulás tapasztalható ezen a téren.

A mai konferencia programját végignézve örömmel láttam, hogy a születés utáni feladatok és esetleges problémák mellett külön szó lesz a magzati fejlődés fontosságáról is. Kereszténydemokrataként, de hívő katolikusként sem mondhatok mást, mint hogy meggyőződésem szerint az emberi élet a fogantatással kezdődik. Ezért az embrionális, illetve a magzati állapotában lévő „kis embert” az élet minden területén ugyanolyan jogok – és ezért ugyanolyan figyelem és törődés – illetik meg, mint a megszületett embert. (Ezt az igazságot próbáljuk a nagypolitikában is érvényre juttatni.)

__________________________________________

Tovább »

Megújult a Kincses Óvoda

2018. február 28.

Aradszki András sajtótájékoztatót tart a Kincses Óvodában az intézmény elkészült felújításáról 2018. február 28-án

Az Érdi Kincses Óvoda a lakótelep közepén, az Apró Falva Bölcsődével egybeépítve működik. Az 1983-ban épült, öt szárnyból álló épülettömb három földszintes szárnyát az Apró Falva Bölcsőde, egy földszintes szárnyát az Érdi Kincses Óvoda birtokolja. A kétszintes épületszárnyban a két intézmény gazdasági helységei és az óvoda 2 csoportszobája lett kialakítva. Az épületszárnyakat egy közös zárt folyosó köti össze.

Három ütemre osztható a felújítás: Az I. és a II. ütemben az épületen a nyílászárók cseréje történt meg. A tető, a lábazat és a homlokzat teljes hőszigetelése is ebben a két ütemben épült meg. A III. szakaszban a csoportszobák belső felújítása, ajtók kicserélése valamint az épület akadálymentesítése valósult meg. 6 db bölcsődei- 4 db óvodai csoportszoba felújítása /padlóburkolat, beépített szekrény, belső ajtó és világításcsere/

Az óvodák felújítása, korszerűsítése, bővítése és új óvodák létesítése továbbra is kiemelt jelentőséggel bír a fejlesztési projektek között. Az elmúlt időszakban számos óvodát felújítottunk, hogy a gyermekek és óvodapedagógusok méltó körülmények között töltsék mindennapjaikat, a szülők pedig nyugodtan hagyhassák csemetéiket az intézményeinkben.

Az új óvodákkal tovább javítjuk az intézményi körülményeket, csökkentve a terheltséget. Óvoda fog nyílni olyan környezetben is, ahol eddig erre nem volt lehetőség (pl. Parkváros).

Munkaebéd az oktatási intézmények vezetőivel

2018. február 9.

Az érdi oktatási intézmények vezetőivel találkoztam a szokásos pénteki munkaebéden. Szóba került a diákok helyzete, a tanrendek, az iskolai követelmények és terhek sokasága, egyik-másik szülő sajátos viselkedése, az iskolaépületek állapota és a felújítások állása is. 

A Modern Városok Program keretében két éven belül megújul sok intézmény, sőt új általános és középiskola is épül. Két intézmény a katolikus, illetve a református egyház fenntartásába megy majd át.

Örültem, hogy a pedagógusok megosztották velem a jót is és a rosszat is. Sokat tanultam belőle, köszönöm nekik!

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő iskolák vezetőivel találkozik 2018. február 9-én

2017. május 17.

Lakossági fórum, vendég Tuzson Bence. Időpont: május 19 péntek 18. óra. Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Központ, Érd Alsó utca 9.

Kodály Zoltán Országos Műveltségi Vetélkedőt hirdetett Érd

2016. október 28.

Az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából országos műveltségi vetélkedőt rendez a megyei jogú városok általános és középiskolái, valamint alapfokú művészetoktatási intézményei számára.

Erről tartott sajtótájékoztatót Kodály Zoltánné Péczely Sarolta énekművész, Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára, Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, Pest megye 1. számú választókerületének kereszténydemokrata országgyűlési képviselője, Szőnyi Erzsébet zeneszerző, valamint T. Mészáros András, Érd polgármestere október 25-én.

kodaly-muveltsegi-vetelkedo-meghirdetese-161025

Magyar diákok támogatása Tardoskedden és Érsekújváron

2016. október 13.

dsc00720Ezen a két felvidéki településen adhattam át ma az idén első osztályt kezdő alapiskolások szüleinek a Rákóczi Szövetség évek óta működő Beiratkozási Program-ösztöndíját. Mindkét helyen igen nagy szeretettel fogadtak mind a pedagógusok, mind a szülők, a gyerekek pedig aranyos kis műsorral köszöntöttek bennünket.

Tardoskedden, a Szemerényi Károly Alapiskolában és Érsekújváron, a Czuczor Gergely Alapiskolában is elmondtam, hogy nehéz, de igen fontos a szülőknek az a döntése, hogy magyar nyelvű iskolába irtatják a gyermeküket. Fontos a gyermeknek, mert könnyebben és eredményesebben tanul az anyanyelvén, könnyebb a szülőknek, mert nem kell megtagadniuk a nemzetiségüket, és könnyebb a nemzetnek, mert ezáltal nem csökken az elszakított területeken élő, magukat továbbra is elkötelezett magyarnak vallók száma.

Az asszimiláció megakadályozását támogatja tehát a Rákóczi Szövetség, a magyar Kormány és a KDNP-frakció tagjainak adománya, amellyel a magyar iskolák diákjainak és szüleiknek segítik az iskolakezdést.

(Fotó: Eőry)

Kiemelt megbecsülés és tisztelet a pedagógusoknak!

2014. június 1.

Balog Zoltán 03Nemcsak ezen a napon, de az év minden napján köszönet illeti a pedagógusokat hivatásuk iránti elkötelezettségükért, türelmükért. Az elmúlt négy esztendőben a kormány nem csupán szavakkal, hanem valódi tettekkel is bizonyította, hogy a pedagógusok munkáját fontosnak tartja.

Biztonságossá, igazságossá és kiszámíthatóvá tette a pedagógus pályát; a  pedagógusképzés átalakításával, a Klebelsberg-ösztöndíj bevezetésével – különösen a hiányszakokon – vonzóbbá vált a fiatalok számára is ez a hivatás.  A tavaly szeptemberi átlagosan 34 százalékos és az elkövetkező négy évben folytatódó további  – a jogszabályban biztosított mértékű – béremelés a legjelentősebb a rendszerváltoztatás óta, hiszen korábban soha nem volt példa arra, hogy egy év alatt háromszor nőtt volna a pedagógusok fizetése.  A tervezhető előmenetelt biztosító, a szakmai teljesítményt elismerő, tisztességes bérezést garantáló életpálya bevezetésével a kormány a pedagógusok mindennapi munkáját ismeri el.

Köszönet illeti a pedagógusokat nemcsak azért az áldozatos munkáért, amivel az ismereteket nap mint nap átadják a felnövekvő generációnak, hanem azért az életszemléletért és gondolkodásért, amivel hozzájárulnak további életük megalapozásához.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Bemutatták az épülő Tárnoki Tipegő Bölcsődét

2014. május 15.

A bölcsődeépítés "célközönsége"Még egy vélhetően leendő bölcsődés is részt vett azon a rendezvényen a Polgármesteri Hivatalban, amelyen bemutatták Tárnok új, épülő bölcsődéjét. A vendégek között ott volt Aradszki András országgyűlési képviselő, Sóskút és Diósd polgármestere, a képviselő-testület tagjai, az intézményvezetők és a tárnoki civil szervezetek képviselői is. Tovább »

Százezer ember képzése indult el a téli közfoglalkoztatási programban

2013. december 9.

Százezer ember képzése indult el december elején a kormány téli átmeneti közfoglalkoztatási programjában, amelyben március 31-ig átlagosan kétszázezren vesznek részt. A  december 2-án elindított tanfolyamokat az országos közfoglalkoztatók jelzései alapján állították össze.

Budapesten és a 19 megyében a meghirdetett tanfolyamok túlnyomó többsége már elindult, és a képzésben résztvevők a mindenkori nyolcórás közfoglalkoztatási minimálbért kapják. A helyközi és helyi járatokat a képzésre történő utazáshoz mindenki térítésmentesen veheti igénybe. A képző intézményeket – jelentős részben szakképző iskolákat – a foglalkoztatási központok pályázat útján választották ki.

A november elsejétől indított téli közfoglalkoztatási programban átlagosan kétszázezren dolgoznak április 30-ig, közülük decembertől március végéig átlagosan százezren képzésben vesznek részt. Tovább »

Átadták a diósdi bölcsődét

2013. december 7.

DSC00218Csaknem egy éves előkészítő munkát és szűk másfél év kivitelezést követően november 28-án átadták Diósdon az Új Széchenyi Terv támogatásával épült bölcsődét, amelyben december 2-tól 50 kisgyermek gondozására nyílt lehetőség. Az Új Széchenyi Terv 150.000.000 Ft összegű támogatással segítette a bölcsőde megépítését.

Az ünnepségen beszédet mondott többek között dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is, kiemelve a kormányzat családbarát politikáját. Mivel a kormány segíti  az édesanyák munkába állását, a jövőben egyre inkább szükség lesz a bölcsődékre, amelyek átveszik tőlük a kisgyermekek gondozásának feladatát.

A 2010-es önkormányzati választások előtt a gyorsan növekvő gyermeklétszám és a rendkívül kevés bölcsődei férőhely – tulajdonképpen családi napközi – miatt helyben a Fidesz és a KDNP közös kampányában már szerepelt egy bölcsőde létrehozása a 2010-2014-es ciklusban Diósdon.

E. Zs.

 

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára