Menü Bezárás

Orbán minden tekintetben alkalmasabb

A Századvég Alapítvány felmérése szerint a megkérdezettek kétharmada Orbán Viktor évértékelő beszédét teljes mértékben pozitívnak értékelte. A választópolgárok nyolc-kilenc tizede egyértelműen egyetért a politikus által fontosnak tartott hét üzenettel. Elvégezték a Fidesz és az MSZP miniszterelnök-jelöltjének összevetését is, Orbánt minden tekintetben alkalmasabbnak tartják az ország vezetésére, mint Mesterházy Attilát.

A Századvég Alapítvány felmérése szerint Orbán Viktor évértékelő beszédét jelentős érdeklődés kísérte, hiszen a megkérdezettek közel hattizede nyilatkozott úgy, hogy valamilyen formában értesült a beszédről. A megkérdezetteket arra kérték, hogy értékeljék a beszédet négy jellemző (“hiteles”, “érthető”, “államférfihoz méltó”, valamint “erős és határozott”) alapján egy ötfokú skálán. Átlagosan a megkérdezettek mintegy kétharmada a beszédet mind a négy attitűd alapján teljes mértékben pozitívnak értékelte.

Az adatok azt támasztják alá, hogy a magyar választópolgárok nyolc-kilenc tizede egyértelműen egyetért a politikus által fontosnak tartott hét szónoki üzenet mindegyikével. Különösen érdeminek tartják a válaszolók Orbánnak a munkahelyteremtés növelésére (88 százalék) és a közbiztonság helyreállítására (86 százalék) vonatkozó programpontjait.

Orbán Viktor évértékelő beszéde kapcsán a Századvég Alapítvány elvégezte a Fidesz és az MSZP miniszterelnök-jelöltjének összevetését.

Orbánt minden tekintetben alkalmasabbnak tartják az ország vezetésére, mint politikai riválisát, Mesterházy egyetlen dimenzióban sem tud Orbán igazi riválisa lenni. A megkérdezettek több mint fele (53 százalék) a Fidesz elnökéről vélekedik úgy, hogy erős kormányfő lenne, aki képes lenne változtatni a dolgok eddigi menetén.

Elvégezték a Fidesz és az MSZP miniszterelnök-jelöltjének összevetését is, Orbánt minden tekintetben alkalmasabbnak tartják az ország vezetésére, mint Mesterházy Attilát.

Forrás: mno.hu

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: