Köszöntő » Események, hírek » Országgyűlési kampány

Országgyűlési kampány

Háromezer aláírást adtam le ma délelőtt a Választási Irodán – folytatjuk!

2018. február 20.

Háromezer támogató aláírást ad át az érdi Választási Irodán dr. Aradszki András országgyűlési képviselőjelölt 2018. február 20-án

24 óra leforgása alatt több mint 3000 támogató aláírást gyűjtöttek aktivistáim a választókerületben, amelyekből 11 óra 20 perckor háromezret leadtam az érdi Választási Irodán – információim szerint elsőként a jelöltek közül. Az aláírásokat nem sokkal később hitelesítették, erről a jegyzőkönyvet megkaptam, így már hivatalosan is a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltje vagyok a 2018. évi országgyűlési választáson Pest megye 1. számú választókerületében.

Köszönöm az eddigi támogatásokat, és köszönöm aktivistáimnak az összehangolt, gyors munkát!

Az aláírásgyűjtés néhány hétig még folytatódik. Aki szeretne élni a lehetőséggel, keresse munkatáraimat az érdi Összefogás Házban (Alsó u. 8.), a többi településen pedig a Fidesz-szervezeteknél. 

Donkó Ignác politikai munkatársam elérhetősége: +36-20/571-1063 vagy donko@erd.hu

Eőry Zsolt személyi titkárom elérhetősége: +36-30/396-5673 vagy zsolt@eory.hu

Munkaebéd az óvodapedagógusokkal

2018. február 16.

Óvodavezetőkkel tárgyaltam a mai (első böjti) munkaebéden. Sok mindenről szót ejtettünk: az ovisok étkeztetéséről (és ennek részletes gasztronómiájáról), a szülők szándékairól és céljairól, az iskolába való felkészítésről, a sajátos nevelést igénylő (SNI) gyermekek számának növekedéséről, valamint az épületfelújításokról és -bővítésekről, amelyek egy része szintén a Modern Városok Program keretében történik majd.

Dr. Aradszki András óvodavezetőkkel találkozik 2018. február 16-án

Munkaebéd az oktatási intézmények vezetőivel

2018. február 9.

Az érdi oktatási intézmények vezetőivel találkoztam a szokásos pénteki munkaebéden. Szóba került a diákok helyzete, a tanrendek, az iskolai követelmények és terhek sokasága, egyik-másik szülő sajátos viselkedése, az iskolaépületek állapota és a felújítások állása is. 

A Modern Városok Program keretében két éven belül megújul sok intézmény, sőt új általános és középiskola is épül. Két intézmény a katolikus, illetve a református egyház fenntartásába megy majd át.

Örültem, hogy a pedagógusok megosztották velem a jót is és a rosszat is. Sokat tanultam belőle, köszönöm nekik!

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő iskolák vezetőivel találkozik 2018. február 9-én

Farsang – bálok…

2018. január 27.

Ma este meglátogattam és köszöntöttem még az érdi Rác bál résztvevőit is.

Magyarország szuverenitása számunkra létfontosságú

2018. január 27.

Csapat-összetartást tartottunk ma egy alföldi lovastanyán kampányfőnököm, T. Mészáros András (egyben Érd MJV polgármestere) jóvoltából – disznótorral egybekötve.

Dr. Aradszki András rövid beszédet mond a Fidesz-KDNP szövetség aktivistái előtt 2018. január 27-én

 

Az eseményen elmondtam, hogy most én vagyok az a zsák krumpli, amit a piacon el kell tudni adni. Azonban annak a választásnak, amelyre most közösen készülünk, ennél sokkal nagyobb a tétje: magyar hazánkat, hagyomá-nyainkat, kultúránkat és nem utolsó sorban a hitünket fenyegeti igen nagy veszély. Mi nem engedjük, hogy mások mondják meg, kivel és hogyan kell élnünk. Magyarország szuvereni-tása számunkra létfontosságú; minden olyan területen ragaszkodunk hozzá, amelyet az EU nem rendel magához konkrét rendelettel. 

Hazánk ma csak a jelenlegi kormánypártokra számíthat, hiszen mind a balliberális oldalra, mind a Jobbikra igaz, hogy képtelen megvédeni Magyarországot, és alkalmatlan is rá.

Ezért a mai alkalom legyen erőgyűjtés, hogy a hátralévő mintegy 70 napot a választási kam-pány jegyében hatékony munkával töltsük. Számítok az aktivistáinkra, és kérem, tegyenek meg mindent, hogy az elkezdett munkát folytathassuk, és Magyarország ne térjen le az általunk helyesnek tartott jelenlegi útjáról.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Állami tisztségviselőkkel találkoztam

2018. január 26.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő állami tisztségviselőkkel beszélget az Érdi Vigadóban 2018. január 26-án

Ma munkaebéd keretében találkoztam az Érdi Járási Hivatal állami tisztségviselőivel. Röviden átbeszéltük Érd és a járás folyamatban lévő és tervezett ügyeit, eseményeit. A találkozó – jellegénél fogva – alkalmat adott a baráti és szakmai beszélgetésre egyaránt. Ennek köszönhetően olyan témák és részletek is szóba kerültek, amelyek egy hivatalos fórumon nem-igen jöttek volna elő.

Terveim között szerepel az ilyen jellegű eszmecserék folytatása a társadalmi élet további fontos csoport-jaival is.

Köszönöm a szervezőknek és a megjelenteknek ezt a szükséges és valóban hasznos találkozót!

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő állami tisztségviselőkkel beszélget az Érdi Vigadóban 2018. január 26-án

Megvannak a képviselőjelöltjeink Magyarország 106 választókerületében

2018. január 16.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közös egyéni jelöltjeit ma délelőtt jóváhagyta és ezáltal hivatalossá tette a Fidesz Országos Választmánya. A lista itt található:

http://static.fidesz.hu/newsite/documents-file/jei/1516097790-a-fidesz-magyar-polgari-szovetseg-es-a-keresztenydemokrata-neppart-egyeni-jeloltjei.pdf

Az államfő kiírta a választás időpontját

2018. január 11.

Április 8-ra írta ki az országgyűlési választást Áder János köztársasági elnök.

“1990-ben az első szabad országgyűlési választásokon kinyilvánított népakarat április 8-án vált véglegessé. Az azóta eltelt időszakban fiataljaink újabb és újabb nemzedékei váltak értékes és nélkülözhetetlen részévé politikai nemzetünknek. Magyarország választójoggal rendelkező polgárai az akkori sorsdöntő tavasz óta immár nyolcadik alkalommal dönthetnek arról, hogy kikre bízzák az ország ügyeinek intézését. Az 1990-es polgári demokratikus átmenet lehetővé tette az európai alkotmányos hagyományokból építkező szabad és független Magyarország megszületését. 1990 óta a választás időpontjának kitűzése a köztársasági elnök alkotmányos joga és kötelessége. Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel – külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt -, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki” – áll az államfő közleményében.

(Forrás: MTI)

Újabb felszólalás a vitanapon, szeptember 26-án

2014. október 7.

A kereszténydemokrata Aradszki András felszólása a paksi atomerőmű fejlesztésével, illetve Magyarország gazdasági felépítésének tervezésével kapcsolatban:

Országház teljesen kivilágítva 08DR. ARADSZKI ANDRÁS (KDNP): Köszönöm a szót, Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Megpróbálom folytatni ott, ahol a vezérszónoki kört abbahagytam. Kimaradt abból a felszólalásból az, hogy amikor az energiastratégiánkat létrehoztuk, és elfogadtuk azt a sajátos energiamixet, hogy fosszilis, atomerőművi és megújuló energiaforrásokra kívánjuk alapozni hosszú távon Magyarország energiaellátását, biztos voltam benne, hogy a mai vitanapon a Paksi Atomerőmű kapacitásbővítésének létjogosultsága mellett előkerül az a kérdés, hogy mi lesz a másik kettővel, melyikre tegyünk több hangsúlyt, melyik az igazi gazdaságpolitikai, energiapolitikai kitörésre reményt adó eleme ennek az energiamixnek.

Tovább »

Ők ott lesznek, és könyörtelenül behúzzák a gyűlölet ikszét!

2014. április 5.

DSC01736

Aradszki András beszéde az érdi kampányzáró gyűlésen

Teljes terjedelemben közöljük dr. Aradszki András országgyűlési képviselő (KDNP) és a Fidesz-KDNP szövetség képviselőjelöltje beszédét, amely április 4-én este, az Érdi Arénában megtartott kampányzáró rendezvényen hangzott el:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek ma este! Felemelő érzés, hogy ilyen sokan összegyűltünk ebben a gyönyörű épületben. Ebben az épületben, az Érdi Arénában, amelyben tulajdonképpen benne van Érd közelmúltjának teljes története. Mindaz, amit a baloldal elrontott és mindaz, amit a Fidesz-KDNP szövetség helyrehozott.

 Emlékezzünk csak! Egy szakmailag dilettáns, hibás konstrukcióban megépített, a városnak csak kárt okozó, megfizethetetlenül drága épület állt itt évekig üresen. Amelyre a baloldal büszkén mutatott: mi csináltuk! De nem tették hozzá, hogy nem tudjuk miért került 2600 millió forintba. Ellenben, ahogy náluk nem ritka; fizetés nélkül távoztak.

 És bátor, nem egyszer vagány, és ha kellett, erőt mutató tárgyalási stratégia kellett ahhoz, hogy végül az érdiek, Önök, birtokba vehessék a sportcsarnokot és az uszodát. Fele áron, mint amennyiért a szocialista elképzelés szerint megvehettük volna. Tovább »

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára