Köszöntő » Események, hírek » Országgyűlési kampány

Országgyűlési kampány

Újabb felszólalás a vitanapon, szeptember 26-án

2014. október 7.

A kereszténydemokrata Aradszki András felszólása a paksi atomerőmű fejlesztésével, illetve Magyarország gazdasági felépítésének tervezésével kapcsolatban:

Országház teljesen kivilágítva 08DR. ARADSZKI ANDRÁS (KDNP): Köszönöm a szót, Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Megpróbálom folytatni ott, ahol a vezérszónoki kört abbahagytam. Kimaradt abból a felszólalásból az, hogy amikor az energiastratégiánkat létrehoztuk, és elfogadtuk azt a sajátos energiamixet, hogy fosszilis, atomerőművi és megújuló energiaforrásokra kívánjuk alapozni hosszú távon Magyarország energiaellátását, biztos voltam benne, hogy a mai vitanapon a Paksi Atomerőmű kapacitásbővítésének létjogosultsága mellett előkerül az a kérdés, hogy mi lesz a másik kettővel, melyikre tegyünk több hangsúlyt, melyik az igazi gazdaságpolitikai, energiapolitikai kitörésre reményt adó eleme ennek az energiamixnek.

Tovább »

Ők ott lesznek, és könyörtelenül behúzzák a gyűlölet ikszét!

2014. április 5.

DSC01736

Aradszki András beszéde az érdi kampányzáró gyűlésen

Teljes terjedelemben közöljük dr. Aradszki András országgyűlési képviselő (KDNP) és a Fidesz-KDNP szövetség képviselőjelöltje beszédét, amely április 4-én este, az Érdi Arénában megtartott kampányzáró rendezvényen hangzott el:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek ma este! Felemelő érzés, hogy ilyen sokan összegyűltünk ebben a gyönyörű épületben. Ebben az épületben, az Érdi Arénában, amelyben tulajdonképpen benne van Érd közelmúltjának teljes története. Mindaz, amit a baloldal elrontott és mindaz, amit a Fidesz-KDNP szövetség helyrehozott.

 Emlékezzünk csak! Egy szakmailag dilettáns, hibás konstrukcióban megépített, a városnak csak kárt okozó, megfizethetetlenül drága épület állt itt évekig üresen. Amelyre a baloldal büszkén mutatott: mi csináltuk! De nem tették hozzá, hogy nem tudjuk miért került 2600 millió forintba. Ellenben, ahogy náluk nem ritka; fizetés nélkül távoztak.

 És bátor, nem egyszer vagány, és ha kellett, erőt mutató tárgyalási stratégia kellett ahhoz, hogy végül az érdiek, Önök, birtokba vehessék a sportcsarnokot és az uszodát. Fele áron, mint amennyiért a szocialista elképzelés szerint megvehettük volna. Tovább »

Az Egyház a politizálásról és a választáson való részvételről

2014. április 4.

Vatikáni zászló 06Minden katolikust kötelez az Egyház hivatalos tanítása a politikai életben való részvétel kötelezettségéről és annak mibenlétéről. Ez motiválja egy kereszténydemokrata politikus tevékenységét, egyben arra indít minden katolikus állampolgárt, hogy ennek fényében gondolja át döntéseit, és eszerint járjon el – Magyarországon is, főként április 6-án.

Részlet a II. Vatikáni Zsinat (1962-65) “Gaudium et spes” kezdetű konstitúciójából (75. pont):

„Ne feledjék (tehát) az állampolgárok, hogy a közjó érdekében joguk és egyben kötelességük a szavazás szabad lehetőségével élni. Az Egyház pedig elismerésre és tiszteletre méltónak tartja azok munkáját, akik embertársaik szolgálatában az állam javának szentelik magukat és vállalják e tisztség terheit.

Az összes krisztushívő érezze át, hogy külön hivatása van a politikai közösségben: példájukkal mindannyian mutassák meg, hogy él bennük a kötelesség tudata, s hogy odaadóan szolgálják a közjót, s így tettekkel mutassák meg, hogyan lehet összhangba hozni a tekintélyt a szabadsággal, a személyes kezdeményezést az egész társadalmi testület szoros együvé tartozásával, a kellő egységet a termékeny sokféleséggel. A mulandó dolgok rendezésénél az egymástól eltérő törvényes véleményeket ismerjék el, s az azokat tisztességesen védő polgárokat és csoportjaikat is becsüljék. A politikai pártoknak pedig kötelességük azt szorgalmazni, amit megítélésük szerint a közjó megkövetel, de sohasem szabad a közjó elébe helyezni a maguk hasznát.

Nagy gondot kell fordítani a nép, és főleg az ifjúság állampolgári és politikai nevelésére, hogy az állampolgárok valamennyien kivehessék részüket a politikai közösség életéből. Akik alkalmasak vagy kiképezhetők a politika nehéz, ugyanakkor nagyon nemes művészetére, készüljenek föl rá, és megfeledkezvén a saját érdekeikről és anyagi előnyeikről, gyakorolják azt. Az igazságtalanság és elnyomás, egy ember vagy politikai párt önkényuralma és intoleranciája ellen erkölcsileg feddhetetlenül és okosan lépjenek föl; de őszintén és méltányosan, sőt szeretettel politikai bátorsággal szenteljék magukat minden ember szolgálatára.”

AZ ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport közleménye

2014. április 1.

Az elmúlt napokban az ELMŰ-ÉMÁSZ vállalatok tulajdonában álló oszlopokon illegálisan felszerelt politikai plakátok jelentek meg.

Bár az Alkotmánybíróság és a Kúria döntései alapján politikai plakátok kihelyezése elvileg lehetséges, azonban ez semmilyen esetben sem – így villanyoszlopok és kandeláberek esetében sem – történhet a tulajdonosok hozzájárulása nélkül.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport ilyen tulajdonosi hozzájárulást – tekintettel a szakszerűtlen szerelésből adódó balesetveszélyre, illetve az oszlopok épségének megőrzésére – senkinek sem adott. Az illegális plakátok eltávolításra kerülnek.

Még négy évet kérünk

2014. március 29.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte még annál is többet. Orbán Viktor erről a Fidesz-KDNP választási nagygyűlésén beszélt szombaton a fővárosban, a Hősök terén.

OV - nagygyűlés 140329 01

Orbán Viktor a Fidesz-KDNP nagygyűlésén

“Véget ért kormányzásunk négy esztendeje. Úgy reméljük, az első négy esztendeje ért véget” – kezdte beszédét a kormányfő az összegyűlt tömeg előtt, még négy évet kérve a szavazópolgároktól.

A kormány átalakította, megújította, “áramvonalasította” Magyarországot, “egy lerobbant, döcögő, defektes járgányból üzembiztos, gyors, merész versenyautót építettünk” – mondta Orbán Viktor, aki szerint az ország napról napra erősödik, visszatért önbecsülése, “újra méltó régi nagy híréhez”, és nagyszerű jövő előtt áll.

A gyűlés helyszínéről, a Hősök teréről szólva felidézte: 25 évvel ezelőtt is “itt kezdődött el minden, ezen a téren kezdődött Magyarország felszabadítása”.

A mostani rendezvénynek sem véletlenül a Hősök tere a helyszíne – folytatta -, “a hely szelleme” erőt ad, kötelez, és emlékeztet arra, hogy a 2010 előtti húsz évben amikor végre sikerült előre jutni, mindig megjelentek “a régi elvtársak”, akik az idő kerekét visszafordították a múltba. De “mi, akik ma itt vagyunk, soha nem adtuk fel”, és 2010-ben “csináltunk egy alkotmányos forradalmat”.

“Világgá kiáltottuk: a magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus. Nem kell többé a baloldal jelmezbálja, amellyel a Kun Bélák már száz éve szórakoztatják Európát” – mondta Orbán Viktor. Tovább »

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a Fidesz és a KDNP közös nagygyűlésén

2014. március 29.

A Belügyminisztérium szerint  460 ezer fős Békemenet megérkezése után a Hősök terén tartotta kampányzáró nagygyűlését a Fidesz-KDNP választási szövetség.

Új autópálya-csomópontok épülnek az M7-esen Érdnél és Törökbálintnál

2014. március 25.

Interspar új - ÉrdEgyenként 1,2 milliárd forint tervezett építési költségen átépítik Érden az M7-es autópálya, míg Törökbálinton az M0-s és az M7-es autópályák csomópontját – jelentette be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hétfőn Érden. Ezzel összefüggésben Érd-Parkvárosban elkezdődhet az ország legmodernebb és egyik legnagyobb Interspar áruházának építése is. Ez utóbbi mintegy száz új munkahelyet, valamint új könyvtárat és postahivatalt is jelent az érdieknek.

Az érdiek reggel Budapest felé, a nagy forgalom miatt nehezen tudnak felhajtani az M7-es autópályára, míg délután az ellenkező irányból hasonló a helyzet. A probléma megoldása 2002-ben merült fel először, de csak 2010-ben éledt újjá és most jutott el a megvalósulásig – jelentette be hétfői, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a NIF Zrt-vel és a Spar Magyarország Kft-vel tartott közös sajtótájékoztatóján Aradszki András (KDNP) országgyűlési képviselő, aki a mostani választásokon is indul a Fidesz és a KDNP közös jelöltjeként. Tovább »

“Irányítószámokról nem vitázom”

2014. március 21.

DSC00546Aradszki András, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje nem áll ki vitára Dorosz Dáviddal, az ellenzéki összefogás jelöltjével. Mint a politikus az ÉRD Médiacentrumnak elmondta: tisztességtelen lenne a másik 15 jelölttel szemben, ha külön vitát folytatna a PM-es politikussal.

Mint ismert, szerdán, Mesterházy Attila, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének érdi kampányfórumán Dorosz Dávid vitára hívta ki Aradszki Andrást. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje ezzel kapcsolatban tegnap rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta: nem lenne tisztességes a többi 15 jelölttel szemben, ha ők ketten vitáznának. A tisztesség azt diktálja, hogy mindenki egyenlő eséllyel szerepeljen a választási kampányban – tette hozzá.

Aradszki András – utalva arra, hogy Dorosz Dávid nem a választókerületben, hanem a fővárosban él – elmondta: nem ismeri a XIII. kerület problémáit, ebben a témában ellenfele nyilván sokkal jártasabb. A képviselő ugyanakkor nem biztos abban, hogy Dorosz kellő ismeretekkel rendelkezik a Pest megye 1. számú választókerület településeiről. Példaként említette, hogy az ellenzéki összefogás jelöltjének érdi szórólapján a város irányítószámaként Cegléd városáé volt feltüntetve. “Irányítószámokról nem vitatkozom” – mondta Aradszki András, hozzátéve: a választókerület településein élők április 6-án véleményt nyilváníthatnak az elmúlt négy évről, a XIII. kerület ügyei pedig az ott élőkre tartoznak.

Dr. Aradszki András ünnepi beszéde Érden

2014. március 16.

DSC00643A honatya március 15-én délelőtt az érdligeti emlékműnél koszorúzta meg a hős honvédek emklékművét, majd a központi megemlékezésen mondott ünnepi beszédet, amelyet az alábbiakban közlünk:

LEGYEN BÉKE, SZABADSÁG ÉS EGYETÉRTÉS.

Tisztelt Polgármester úr, Polgármester Asszony, Alpolgármester úr(ak), kedves ünneplő Barátaim!

166 évvel ezelőtt a Pilvax kávéház fiataljai a Tizenkét pont megfogalmazásakor azt az alcímet választották, hogy „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” Ők egy békés, azaz vértelen forradalmat kirobbantva elhozták a magyarság számára a szabadságot, és kezdetben látszólag az egyetértés is megvolt a lelkes magyarokban.  A kezdeti politikai, majd harci sikereket követően azonban nem született meg a valódi egyetértés a Kárpát-medencében, mert annak népei nem egy cél irányába kezdtek menetelni, hanem a külső hatalmaknak, elsősorban a taktikázó és megosztó Habsburg monarchia vezetőinek sikerült egymás ellen fordítaniuk Magyarország népeit, nemzetiségeit. Ezért aztán a magyar seregeknek idővel nem csak az osztrák, hanem a szintén ellene támadó nemzetiségi (horvát, román, szerb) haderőkkel is meg kellett küzdeniük, ami jelentősen gyengítette hadi képességeinket.

DSC00712Vagyis a megosztó külső politika rést ütött az egységen, a magyarországi népek egyetértésén. Tovább »

Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde a Múzeumkertben

2014. március 16.

« Előző

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fogadóórája:
Érden: minden hónap első csütörtök 17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.);

Országgyűlési bizottsági funkciók:

Tagság:
Gazdasági és informatikai bizottság
Energetikai albizottság
A magyar aluminiumvertikum 1994 és 1998 közötti privatizációját vizsgáló albizottság
Fenntartható fejlődés bizottsága
Energiaügyi albizottság
A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó országgyűlési vizsgálóbizottság

Alelnök:
A Fenntartható fejlődés bizottságának hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi, gazdasági hatásait figyelemmel kísérő albizottság (Ellenőrző albizottság)

Elnök:
Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság

2014-ben az új Országgyűlés megalakulása után a KDNP frakcióvető-helyettese

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára