Menü Bezárás

Országjáró fórum Diósdon Fónagy János államtitkárral

Teltházas fórumon ajánlotta a választók bizalmába Aradszki Andrást, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjét, a választási körzet jelenlegi képviselőjét Fónyagy János parlamenti államtitkár  Diósdon március 21-én.

A Fidesz-frakció szóvivője a bevándorlás veszélyeire hívta fel hallgatósága figyelmét. Azt mondta, hazánkat folyamatosan rengeteg vád éri az európai politikai porondon különböző nemzetek politikusai részéről az „idegengyűlölet” miatt. A migránsválság csak tetézte ezt a helyzetet. – Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a magyarság mindig befogadó nemzet volt a történelem folyamán. A vendégszeretettel azonban lehet élni és visszaélni. A nyelvpolitikai küzdőtéren is érdekes folyamatok zajlottak le. Korábban a médiában menekülteket emlegettek. Rendkívül fontos kiemelnünk, hogy menekültnek csak az tekinthető, aki valami elől okkal, alappal menekül. Aki az adott ország büntetőjogi hatalma és a jogos felelősségre vonás alól akar megszabadulni, azt nem illeti meg ezen jogállás. Biztonságos harmadik országból származók nem tekinthetők jogilag menekültnek. Különböztessük tehát fogalmilag meg az illegális migránsokat!

Fónagy János azt mondta: a választások tétje, hogy megmarad-e Magyarország az erőltetett bevándorlás elleni küzdelem bástyájának.

A visegrádi országokkal összefogva Magyarország példát mutatott Európának biztonsági kérdésekben, határvédelemben, az európai keresztény értékek védelmében – tette hozzá.

A miniszter kiemelte: – amennyiben lebontják a kerítést és Magyarország illegális bevándorlókat fogad be, mert olyan erők kerülnek hatalomra, amelyek a bevándorlást támogatják, elveszíthetjük mindazt, amit eddig felépítettünk. Hangsúlyozta: a választáson aszerint kell dönteni, hogy ki mit tett eddig, milyen jövőképet vázol fel és hová vezetné az országot.

Aradszki András a Pest megyei 1-es számú választókerület Fidesz-KDNP jelöltje azt mondta, hogy sajnálatos látni, hogy az ellenzék könnyen váltogatja arcait a környéken. – Kezdték Tóbiás Józseffel, most pedig már Csőzik László a jelöltjük. Ám annak ellenére, hogy ők változnak, mi nem változhatunk meg. Nem kérünk az illegális bevándorlásból és nem kérünk a kötelező kvótából! Az a célunk, ahogy eddig is, hogy építsünk. Itt Diósdon is óvodát, iskolát építettünk és bővítettünk, elkészült a csatorna, megépült a zajvédő fal és jövő héten új Kormányablakot is nyitunk. Bízunk benne, hogy a diósdiak is bölcsen fognak dönteni április 8-án – húzta alá az NFM államtitkára.

(ÉrdMost nyomán)

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: