Menü Bezárás

“Soros György megtapasztalta” – a megbízólevél átvétele

Ünnepélyes keretek között, tizenkilenc nappal a választást követően átvettem megbízólevelemet mint a Pest megyei 1-es számú választókerület megválasztott képviselője. 

Dr. Aradszki András megválasztott országgyűlési képviselő átveszi megbízólevelét
Érden, 2018. április 27-én
Dr. Aradszki András megválasztott országgyűlési képviselő átveszi megbízólevelét
Érden, 2018. április 27-én

Az érdi Polgárok Házában gyűltek össze a Pest megyei 1-es számú választókerület településeinek polgármesterei, alpolgármesterei, képviselői, intézményvezetői, valamint a helyi választási iroda vezetői. A Himnuszt követően Dr. Tóth Tamás, a Pest Megye 1. számú Választókerület Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának elnöke ismertette a választás végleges eredményeit, miszerint dr. Aradszki András, a Fidesz-KDNP jelöltje, a szavazatok 43,74 %-ával, vagyis  26.987 leadott érvényes szavazattal elnyerte az országgyűlési képviselői mandátumot.

“Igen nagy volt a választókedv Érden és a környéken. Száz százalékos feldolgozottság mellett az látszik, hogy az átjelentkezettekkel és a külképviseleten szavazókkal együtt 82.855 felnőtt korú magyar állampolgár volt jogosult a Pest megyei 1-es számú választókörben szavazni. Ebből 60.130-an a 83 szavazókör egyikében, 2061-en pedig átjelentkezéssel vagy pedig külföldön voksoltak. Érvényesen végül 61.702-en szavaztak, közülük mint ismert 26.987-en Aradszki Andrásra, a Fidesz-KDNP jelöltjére, aki így 43,74 %-os eredményével folytathatja országgyűlési képviselői munkáját.”

Az OEVB elnöke ezután ünnepélyesen átnyújtotta nekem a megbízólevelet.

Ezután mondtam el köszöntőmet, amit most szszerinti leiratban olvashatnak:

______________________________________

Ismét, immár harmadik alkalommal állok itt abból az alkalomból, hogy a Pest megye 1. számú választókerület polgárai meghatározó többséggel, több mint ötezres szavazatkülönbséggel engem választottak meg országgyűlési képviselőjüknek. Most ismételten köszönetemet fejezem ki nekik ezért.

Dr. Aradszki András megválasztott országgyűlési képviselő köszöntő beszédet mond a megbízólevelének átvételekor, 2018. április 27-én, Érden
Dr. Aradszki András megválasztott országgyűlési képviselő köszöntő beszédet mond a megbízólevelének átvételekor, 2018. április 27-én, Érden

Tudom, hogy az eldurvult országos kampány idején sokan imádkoztak a győzelmünkért. Talán egyesek még emlékeznek arra, hogy a híressé vált októberi napirend előtti felszólalásomat így fejeztem be: „a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, és képes a történelem megváltoztatására. Ezt Soros György is meg fogja tapasztalni.” – Nos, április 8-án – hála a választók bizalmának és aktivitásának – Soros György valóban megtapasztalta a magyarok imájának erejét.

Akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok harcias típus, de az igazságért határozottan ki szoktam állni. Mert vannak dolgok, amelyeket nem szabad hagyni, és vannak olyanok is, amelyekből nem szabad engedni. Így van ez helyben, és így van az országos politikában is.

Mindjárt az elején le kell szögeznem azonban, hogy ahogyan eddig is, úgy ezután is képviselni kívánom a választókerület összes lakójának érdekeit. Eddig sem tettem és ezután sem fogok különbséget tenni sem pártszimpátia, sem más szempont alapján. Tapasztalhatták ezt eddig is mindazok, akik például a fogadóórámon kerestek meg ügyes-bajos dolgaikkal, vagy az utcán vagy bevásárláskor futottak össze velem és mélyedtünk hosszabb beszélgetésbe. De elég említenem a forgalomlassításért rendezett törökbálinti tüntetést, ahol a lakókkal együtt fejeztem ki igényünket a megfelelő kormányzati intézkedésre. Mindig mindenkivel őszinte voltam és leszek, és nem kertelek akkor sem, ha adott esetben éppen nem tudok bíztatót mondani. Köszönöm, hogy ezt értékelték.

Őszintén örülök annak is, hogy nálunk nem voltak durva vagy törvénytelen események a kampány során. A választás napján történt ellenzéki szabálytalanságoktól eltekintve békésnek volt mondható a voksolás, és a választás valóban a demokrácia ünnepe lehetett. Az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József születésnapját méltóképpen tartotta meg a nemzet.

Az eredmények fényében szervezett tüntetések pedig annak a jelei, hogy a túloldalon a választás előtt nem ismerték, most pedig nehezen tudják elfogadni a magyar valóságot. Bíztatásul mondom nekik: nincs Magyarországon akkora diktatúra, hogy négy év múlva ne lehetne újra próbálkozni.

Jövőre két megmérettetés is vár ránk: európai parlamenti választás és önkormányzati választás is lesz. Sokat nem pihenhetünk hát, hiszen Európa történelmét és jövőjét tekintve is sok múlik most a magyarokon.

Hazánk boldogabb jövője reményében köszöntök itt tehát mindenkit!

A választókerületben található összes település lakóinak és mindenkori vezetőinek ígérem, hogy a további együttműködés ezután sem rajtam fog múlni: amit el lehet érni, azt – ahogyan eddig is – közösen elérjük majd. A választókerület központjában megvalósuló Modern Városok Program a többi település számára is garancia arra, hogy a lakosság életkörülményeinek javítása, jogos igényeik kielégítése és a minőségi, értékes és értelmes élet megteremtése egyre közelebb kerül hozzájuk. Ahogyan eddig is, úgy ezután is szükség lesz a becsületes munkára, a kitartásra és magyar értékeink védelmére, így pedig megint mindenki fog tudni egy kicsit lépni előre.

Ebben a közös munkánkban kérem mindnyájunkra Isten áldását!

Hajrá, Magyarország!

Hajrá, Érd, Diósd, Tárnok, Törökbálint, Sóskút és Pusztazámor!

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: