Menü Bezárás

Új autópálya-csomópontok épülnek az M7-esen Érdnél és Törökbálintnál

Interspar új - ÉrdEgyenként 1,2 milliárd forint tervezett építési költségen átépítik Érden az M7-es autópálya, míg Törökbálinton az M0-s és az M7-es autópályák csomópontját – jelentette be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hétfőn Érden. Ezzel összefüggésben Érd-Parkvárosban elkezdődhet az ország legmodernebb és egyik legnagyobb Interspar áruházának építése is. Ez utóbbi mintegy száz új munkahelyet, valamint új könyvtárat és postahivatalt is jelent az érdieknek.

Az érdiek reggel Budapest felé, a nagy forgalom miatt nehezen tudnak felhajtani az M7-es autópályára, míg délután az ellenkező irányból hasonló a helyzet. A probléma megoldása 2002-ben merült fel először, de csak 2010-ben éledt újjá és most jutott el a megvalósulásig – jelentette be hétfői, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a NIF Zrt-vel és a Spar Magyarország Kft-vel tartott közös sajtótájékoztatóján Aradszki András (KDNP) országgyűlési képviselő, aki a mostani választásokon is indul a Fidesz és a KDNP közös jelöltjeként.

A képviselő kiemelte, hogy a vázolt helyzet miatt sok érdi Törökbálinton át halad az autópályára, illetve onnan a települése felé, növelve ezzel a törökbálinti átmenő forgalmat.

Turai István törökbálinti polgármester elmondta: csúcsidőben 1800 olyan járművet számoltak meg óránként, amelyek csak átmentek a településen.

T. Mészáros András, Érd polgármestere kiemelte: az átépített M7 csomópont lehetővé teszi, hogy ott a Spar Magyarország új áruházat építsen, javítva a környék ellátását, továbbá a cég maga is hozzájárul a csomópont és a kapcsolódó utak korszerűsítéséhez.

Saltzer Kornél, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 3,2 milliárd forintból építik meg az 5 ezer négyzetméteres eladóterű áruházat, ahol 100 embernek adnak munkát. Az autópálya csomóponthoz való hozzájáruláson túl további 800 millió forintból újítják meg a környező utakat, és teszik biztonságossá a gyalogosforgalmat.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Magyarország legmodernebb és egyik legnagyobb Interspar áruháza épülhet meg Érd-Parkvárosban, amely önkormányzati funkciókat is kap: lesz benne ügyfélszolgálati pont, könyvtár, közösségi tér és egy vadonatúj postahivatal is nyílik majd.

Völner Pál államtitkár szólt arról is, hogy az országos zajvédő programból a felújított csomópontok mellé is telepítenek zajvédő falakat.

A törökbálinti csomópont közbeszerzési pályázata még tavasszal, az érdié pedig az első félévben jelenik meg, az előbbi jövő év nyarára, az utóbbi jövő év végére készül el – ismertette Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szóvivője. Loppert az érdi csomópontot bemutatva elmondta: a két jelzőlámpás kereszteződést úgy szabályozzák, hogy a mindenkori forgalom függvényében “tartanak nyitva” a lámpák. Törökbálinton pedig egy új felhajtóval rá lehet majd hajtani az M7 autópályára Budapest felé.

Forrás: erdmediacentrum.hu

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: