Menü Bezárás

Véget ért a közös frakcióülés Gyulán – Harrach Péter sajtótájékoztatója

KDNP logó 2Meg kell kezdeni egy olyan törvény előkészítését, amely a közszolgáltatókról szól, annak érdekében, hogy a szolgáltatók valóban szolgáltatóként dolgozzanak, és ne pedig hatóságként – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője. Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a pártszövetség gyulai évadnyitó frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta, munkacsoport dolgozik az újabb rezsicsökkentésen.

Harrach Péter hangsúlyozta: vissza kell szorítani azokat a túlkapásokat is, amelyeket a szolgáltatók mellett a bankok és a végrehajtók követnek el.

A KDNP alelnöke az első lépésnek a rezsiszámlák egyszerűsítését nevezte, álláspontja szerint ugyanis itt kezdődik a fogyasztó tiszteletben tartása. A pénzintézeti és végrehajtói visszaélések visszaszorítása lesz a következő lépés.

A frakcióvezető elmondta: a tanácskozáson a kereszténydemokraták ismét előterjesztették, és Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-elnök vállalta is a családi adókedvezmény kiterjesztését, így nemcsak az adóból, hanem a járulékból is levonhatják az adókedvezményt azok a családok, amelyeknél a kisebb jövedelmük miatt az adó esetében ez nem teljesül.

Harrach Péter tájékoztatása szerint a családi csődvédelem előkészítésének a munkája jó ütemben halad, várhatóan még az idei esztendőben döntés születik róla.

kdnp.hu
Forrás: MTI

Kapcsolódó

%d blogger ezt szereti: